ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Пуснаха Ивайло Пенов от ареста срещу 5000 лева гаранция

Според съда няма опасност той да се укрие

Собственикът на заведението Yellowdot в Капана Ивайло Пенов- Дадански, който нападна уличния продавач на чорапи Митко, ще бъде освободен от ареста. Районният съд в Пловдив му определи друга по-лека мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 5000 лева, като отхвърли настояването на прокуратурата по отношение на обвиняемия да бъде взета най-тежката мярка „домашен арест“

Според съда няма опасност той да се укрие или извърши друго престъпление.

„В случая, при задържане под стража би било налице явна диспропорция между тежестта на мярката и тежестта на обществената опасност на деянието“, каза съдия Зорница Тухчиева.

“ От данните по делото, включително тези, отнасящи се до съдебното минало на обвиняемия, както и от данните за времето и начина на извършване на инкриминираното деяние се извлича и другата кумулативна предпоставка, а именно реална опасност обвиняемият да извърши и друго престъпление. Въпреки това обаче, Съдът намира, че същата не е от такъв интензитет, че да обоснове вземането на най-тежката мярка за неотклонение. Относно опасността за укриване на обвиняемия Съдът не сподели доводите на РП – Пловдив и прие, че посочената опасност не е налице доколкото по делото се установяват данни за това, че обвиняемият има постоянен и настоящ адрес на територията на страната, същият е семеен, с две деца, трудово ангажиран, т.е. налице са категорични данни за наличието на имуществени, професионални и личностни връзки на обвиняемия с Държавата и населеното място, в които е обект на наказателно преследване“, гласи съдебното решение.

Самият Пенов отказа да коментира решението й при напускате на съдебната зала, а прокурорът подчерта, че ще обжалва.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина