ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноКултураНовини

Фенове на Соня Йончева дойдоха от чужбина за концерта й на Античния

Меломани от Норвегия, Австрия, Германия и Румъния са готови да изкарат карантина при завръщането си от България у дома, но да чуят на живо Йончева

„Пловдив е моят град. 8 години чаках това завръщане. Мечтата ми от дете бе да пея в Античния театър. Като човек, който сбъдва мечтите си, съм щастлива да подаря концерт на моите съграждани. Това е личен жест на Соня от Пловдив към пловдивчани и българската публика!“, каза вчера Соня Йончева развълнувана при среща с медии в една от знаковите къщи на Стария Пловдив – Хиндлиян. Днес тя ще излезе на сцената на Античния театър, за да реализира един свой дълго нереализиран копнеж. Концертът довечера стана възможен заради пандемията от коронавирус, покрай която много от оперните фестивали по света бяха отменени или отложени.

Световноизвестното българско сопрано избра 26-годишния бас Божидар Божкилов да представи на публиката в Пловдив. „Божидар го чака голямо бъдеще. И аз ще му помогна да направи кариерата, която заслужава“, каза Йончева.  „За мен е чест да деля сцена с вас, маестра!“, отговори Божкилов.

Оперната звезда заедно с майка си  Теменуга и брат си Марин Йончев разгледаха реставрираните стари къщи в Стария Пловдив, посети новооткрития хотел галерия 37 и  разгледа колекцията от творби на съвременни български художници като Енчо Пиронков, Кольо Карамфилов, Емил Стойчев, Светлин Русев и Павел Стойчев.

Специално за концерта в Пловдив са дошли меломани от чужбина, за да чуят българското сопрано, както и чуждестранни медии. Дойче веле подготвя специален репортаж за завръщането на Йончева в родния й град. Снимките бяха в Балабановата къща и на едно от тепетата.

Подробности четете в КАПАНА

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина