ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

9 медици от една болница са заразени с COVID-19

В Пловдив е починала жена на 67 години

22 нови случая с коронавирус имаме за деня, сред тях са 7 лекари, както и 2 малки деца. Общо са изследвани 1347 проби. Това обяви на брифинга на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Общо заболелите у нас са 2560 души.

„Имаме активност в шест области – София (6), Ямбол (4), Сливен (9), Видин, Пазарджик и Перник по 1 случай. Новите болни са 13 жени и 9 мъже, сред тях са и две деца, които не се нуждаят от болнично лечение. Девет души са на интензивно лечение“, добави той.

„9 от новите случаи са на медицински лица, като 7 от тях са от едно и също лечебно заведение в Сливен, в което обаче не се лекуват пациенти с COVID-19. Отделението е затворено. Ще бъде проучен разширен кръг от контактни лица, както и всички преминали през отделението пациенти.

Починалите за последните 24 часа са двама. Първият е мъж, лекар от Видин, с придружаващи заболявания. Вторият случай е на жена на 67 години в Пловдив. Общо починалите към момента са 146. Новите излекувани са 83, добави Димов.

Тези факти потвърждават огнищния характер на коронавирусната инфекция, таргетните групи и допускането на възникването на такива случаи при неглижиране на притивоепидемичните мерки, отбеляза доц. Димо Димов.

Единствените доказани ефективни методи за превенция са физическата дистанция, предпазните средства и дезинфекция, припомни Димов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина