Подтепето

темида

31 Юли, 2018

Прокуратурата потвърди: Двама са в ареста за стрелбата по охранител в Кършияка

снимка: marica

Повдигнати са им обвинения за опит за предумишлено убийство, наказанието е 20 години или доживотен затвор

Задържаните са криминално проявени и са действали в период, в който са били в изпитателен срок

Двама души са задържани с прокуроско постановление по случая с ранения охранител в пловдивския район "Северен", който бе прострелян в краката, прибирайки се от работа в неделя сутринта. Разследването е в активна фаза, като са извършени огледи, разпитани са свидетели, назначени са експертизи, съобщиха от Пловдивската окръжна прокуратура. До момента е установено, че става дума за умишлено престъпление, което е подготвяно отдавна. Вижте подробностите:

"След постъпване на 29.07.2018 г. на сигнал за стрелба с пострадал в кв. Кършияка в гр. Пловдив, под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив, е започнало досъдебно производство за опит за убийство на 33-годишен пловдивчанин. В резултат на извършените от ОД на МВР – Пловдив незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, са установени и задържани извършителите на престъплението.

На 30.07.2018 г. към наказателна отговорност за опит за предумишлено убийство /престъпление по чл. 116, ал.1, т.9, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал.1 от НК/ са привлечени двама арменски граждани със статут на постоянно пребиваващи на територията на Република България, като С.Х. на 28 години е обвинен, че е действал като извършител на деянието, а А.О. на 30 г. – като негов помагач.

Опитът за убийство е бил извършен след множество действия по приготовлението му, вкл. набавяне на оръжие, установяване местоживеенето, навиците и маршрутите на пострадалия, набавяне на средства за маскиране, оставяне на телефоните на обвиняемите на значително разстояние от мястото на престъплението, придвижване с автомобил до мястото на стрелбата и незабавно оттегляне оттам по същия начин. Именно поради тези действия, престъплението е квалифицирано като предумишлено.

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които ще бъде внесено искане в Окръжен – Пловдив за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Установено е, че и двамата обвиняеми са осъждани. С.Х. е осъждан общо три пъти – за нанасяне на телесни повреди и хулиганство, като престъплението, в което понастоящем е обвинен, е извършено в изпитателния срок на условното му осъждане. А.О. е осъждан веднъж – за притежание на наркотични вещества, като настоящото му деяние също е в изпитателния срок на условното му осъждане.

Предвиденото от закона наказание за престъплението по чл. 116, ал.1, т.9, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал.1 от НК е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна."        

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

09 Авг, 2018

Арменецът Сергей Харутунян, стрелял по охранител в Кършияка, остава в ареста

По делото е установено, че до сега той е осъждан три пъти

Пловдивският апелативен съд отхвърли жалбата на Сергей Харутунян срещу мярката му за неотклонение „задържане под стража“,  взета от Окръжен съд – Пловдив, и потвърди оставането му в ареста.

Припомняме, че срещу Сергей е повдигнато обвинение за това, че на 29.07.2018 г. в гр. Пловдив, като извършител, е  направил опит умишлено да умъртви  А. К., като изпълнителното деяние е довършено, но не са настъпили предвидените от закона и желани от дейците обществено опасни последици и деянието е извършено предумишлено – престъпление по чл. 116 ал.1 т. 9 вр. чл. 115 вр. чл. 18 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 от НК.

Харутунян е роден през 1990 година ...

» повече
02 Авг, 2018

Стрелбата срещу охранител в Кършиака - отмъщение заради побой през април (Обновена)

Единият от задържаните е осъждан 28-годишен арменец

Сергей Харутунян, един от обвинените за стрелбата в Кършиака по охранител преди няколко дни, бе докаран в съда днес. Очаква се срещу него да започне дело по обвинение в опит за предумишлено убийство. Днес по обяд съдът трябва да реши дали той да остане за постоянно в ареста.

Харутунян е роден през 1990 година в Ереван и е със средно образование. Осъждан е. Говори български език, но с акцент. По думите му работи, но без трудов договор. Защитникът му адв. Делчо Джубелиев заяви, че причината за случката е, че съучастникът на Сергей - Артур Осипян е бил пребит през април, което е поводът за конфликта.

Срещу Сергей е повдигнато обвинение за това, че на ...

» повече
29 Юли, 2018

Мъж е прострелян в Кършияка

Издирват стрелеца

Млад пловдивчанин е ранен тази сутрин при стрелба в район „Северен“, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Към 7.30 ч. тази сутрин, на тел. 112, 33-годишен пловдивчанин съобщил, че на улица в кв. "Кършияка“, при слизане от автомобила си бил прострелян в краката от неизвестен. Мъжът е в болница, по първоначални данни не е сериозно пострадал.

Местопроизшествието е запазено, извършва се оглед.

По случая работят служители на Трето районно управление на полицията. Стрелецът се издирва.

» повече
21 Юни, 2018

Стрелба пред дюнерджийница в Пловдив след скандал между клиенти и персонал

Мъж е стрелял от личния си мерцедес във въздуха, пострадали няма

Клиент на пловдивска дюнерджийница на бул. „Пещерско шосе“ е стрелял с пистолет след скандал в нощта на сряда срещу четвъртък. За служая потвърдиха от пресцентъра на МВР и заявиха, че вече се води проверка по случая от служители на Второ районно управление.

До инцидента се е стигнало след разразил се скандал и размяна на заплахи. Клиент от заведението е стрелял във въздуха от мерцедеса си. Все още се проверява самоличността на участниците в инцидента. От случая пострадали няма.

Същият обект претърпя инцидент преди около 2 месеца. Тогава там избухна среднощен пожар, който бе овладян навреме. За случая може да си припомните от публикациите на „Под тепето“ по-долу.

» повече
03 Ноев, 2017

Стрелба в Братската могила

Снимките на Хелбой 3 вървят с пълна сила

Около Братската могила блести от чистота 

Братската могила е абсолютно непокътната от снимките на американския екшън Хелбой 3. Екипът на филма се е погрижил да не остави никаква разруха след себе си, увери се лично репортер на Под Тепето. Дори напротив - поради снимките цялата зона е почистена както никога преди.

Самият паметник се е превърнал в покои на Кървавата кралица. Така ще се казва и новият епизод на Хелбой. Зоната е пълна с декор - различни гробници, саркофази и подобни допълнения към достатъчно красивата архитектурна композиция.

Снимките на филма продължават през нощта под силни прожектори. В зоната обикалят войници от филма, като се записват кадри от битки със стрелба и други екшън сцени.

» повече