Подтепето

темида

31 Окт, 2017

19-годишният Асен, който уби жена на пешеходна пътека в навечерието на Вeликден, обжалва присъдата си

Вечерта преди делото колегите на загиналата отново сложиха цветя на лобното ѝ място

Абитуриентът иска от Апелативния съд в Пловдив условно наказание, вместо 2 години и 8 месеца затвор

Апелативен съд – Пловдив ще заседава днес по жалбата на 19-годишния Асен Гюргенчев, срещу наложената му присъда от 2 години и осем месеца затвор за причинена смърт на пътя поради непредпазливост.

Припомняме, че през юли младежът се призна за виновен за това, че на 13 април т.г. е предизвикал катастрофа на пешеходна пътека тип „зебра“ на бул. "Шести септември" в Пловдив, а при инцидента загина Бонка Куманова. Асен избягал от местопроизшествието, като пред съда заяви, че е търсил помощ. Той бе арестуван два дни по-късно, след като колата, която е шофирал, бе открита изоставена на паркинг. 

Вечерта преди делото колегите на загиналата отново сложиха цветя на лобното ѝ място. 

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

01 Ноев, 2017

Затворът превъзпитал Асен Гюргенчев, там му викали „кмета“

Съдът ще се произнесе по молбата му за обжалване на ефективната присъда до един месец

Съпругът на загиналата Бонка не могъл да я прежали и напуснал този свят през октомври

Защитата на 19-годишният Асен Гюргенчев, който прегази жена на „зебрата“ до бившето кино „Фламинго“,  поиска от Темида ефективната му присъда от 2 години и 8 месеца затвор да бъде намалена на условна.  Адвокат Зоя Тошкова се обърна към съда с настояване наказанието му да не е жестоко. По думите ѝ той е млад, съвестен и учи в  престижно училище. Подзащитният ѝ напуснал мястото на инцидента, защото колата била на баща му, а той се притеснил, че родителят му няма да може да върти семейния бизнес и да изхранва семейството.  Защитата ...

» повече
03 Юли, 2017

Прокуратурата иска условна присъда за Гюргенчев

Според държавното обвинение, условната присъда ще има достатъчен възпитателен ефект

Прокуратурата поиска условна присъда за Асен Гюргенчев, който уби жена по непредпазливост на един от възловите булеварди в Пловдив. Според обвинението, това наказание би имало достатъчен възпитателен ефект върху младежа, който не успя дори да се яви на матурите след 12-ти клас, тъй като беше в ареста. Макар че първоначалните думи на обвинението прозвучаха изключително строго, оборвайки твърдението на Асен, че е напуснал произшествието, за да потърси помощ, след това тона бе смекчен. 

Според прокурора по делото, дори момчето да е карало с по-малко от 50 км./ч., ударът е бил неизбежен. Като довод за исканата условна присъда, бяха посочени добрите характеристични данни на Асен, пълното му съдействие по време ...

» повече
03 Юли, 2017

Асен Гюргенчев: Изказвам искрени съболезнования на семейството на загиналата

Абитуриентът от ТЕТ-а, които прегази пешеходка в навечерието на Великден, се призна за виновен

Младежът заяви, че е напуснал местопроизшествието, за да потърси помощ

Стефка Георгиева

Темида откри последното съдебно заседание по случая с убитата на пешеходна пътека Бонка Кумнова. Припомняме, че на 13.04.2017 година, Бонка бе блъсната на пешеходна пътека на бул. „6-ти септември“ в навечерието на Великден и загина на място.

Младежът, който я блъсна, е Асен Гюргенчев – абитуриент от Пловдив.

 

В съдебната зала днес той сведе глава и се призна за виновен пред съдебния състав. Делото по случая се води по съкратената процедура, като преди броени минути младежът изказа искрените си съболезнования към близките на починалата, които в момента присъстват на заседанието.

Асен заяви още ...

» повече
26 Апр, 2017

Свидетелят, който карал след Асен по време на катастрофата на бул.“Шести септември“, участва в следствен експеримент (СНИМКИ)

Кръвта на жертвата още личи по бордюра, а вазата с цветя се пълни всеки ден

Още не са ме призовавали в съда, каза Вангел Къчев

Той видял младежа да спира за броени секунди след удара, след което потеглил

Таня Грозданова

Близо час продължи следственият експеримент на пешеходната пътека на бул.“Шести септември“, на която в навечерието на Великден загина 61-годишната Бонка от Пловдив.

Следователи, вещи и поемни лица, заедно със свидетеля Вангел Къчев участваха в мероприятието, което затвори за час северното платно на булеварда от „Руски“ до „Васил Априлов“.

Първоначално свидетелят бе помолен да проходи маршрута с кола, както е било в деня на инцидента. После следователите измерваха отстоянията  до белязаните ключови точки. Те отбелязваха позицията на автомобила, който спрял ...

» повече
25 Апр, 2017

900 са се подписали в подкрепа на 18-годишния Асен

Младежът блъсна и уби 61-годишна жена на „зебра“, а после не спря

Апелативният съд в Пловдив отказа да уважи жалбата му да бъде пуснат под домашен арест

Таня Кънева

Защитникът на Асен Гюргенчев приложи към делото, с което обжалва наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“, подписка от 900 души. В нея ученици и възрастни изразяват подкрепа към абитуриента от ТЕТ-а и уверяват, че той е „добро дете, съвестен, отговорен, отличник, има планове за образованието си и т.н“. Младежите отказаха да говорят, както и да бъдат снимани. В залата отново бяха и родителите на Асен.

На заседанието в Апелативен съд днес бяха дошли 6-7 приятели на Асен, който е обвинен за това, че на 13.04.2017 г ...

» повече