Топлинен детектив и „банкомат за горива“ са сред новостите на Международния технически панаир в Пловдив

Под небето


Модерни изделия намаляват разходите на бизнеса

    Нов метод за намаляване на енергийните разходи ще бъде представен на Международния технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 28 септември до 3 октомври 2015 година.  Няколко български  компании ще покажат  камери и измервателна апаратура за термовизионни обследвания.

    Те действат като детектив, който по излъчваната температура открива  в сградите  дефекти на изолацията, стените и конструкцията,  течове на топлина и рискови точки за влага и мухъл. С помощта на термовизията се  диагностицират повреди в климатични, отоплителни и електрически инсталации, техника,  тръбопроводи за пара и вода, пещи, хладилни системи. По този начин се повишава сигурността и се снижават енергийните разходи. 

    Термовизионните камери дори от най-нисък клас са толкова прецизни, че все едно  се използват 6400 инфрачервени термометъра едновременно, обясняват изложители. Според експерти термографията е най-доброто средство за превантивна поддръжка на машини, съоръжения и сгради и за пестене на енергия.  Иновативни изделия в тази област и обучителни семинари за тяхното използване  ще обогатят темата за енергийната ефективност, която е един от основните акценти на Международния технически панаир.

    За първи път ще бъде показан и своеобразен „банкомат за горива“, с чиято помощ клиентите могат да се обслужват сами на бензиностанциите. В електронното устройство се вкарва определена сума пари, а от колонката се зарежда гориво. Така отпада необходимостта да се назначава персонал в по-малки обекти и се свива тяхната издръжка.

    „На тазгодишното изложение ще бъдат предложени много новости за намаляване на разходите, което дава на бизнеса възможност да се освободят средства за инвестиции в модерни  технологии, техника и продукти“, заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, който организира мащабната панорама на индустрията.

    Българските предприемачи могат да се запознаят с продуктите на компании лидери от Европа, Азия и Северна Америка. Изложители от над 35 държави ще се включат в деловия форум за инвестиционни стоки и технологии,  който е един от най-авторитетните в Югоизточна Европа. Те ще демонстрират разработки в  машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията и управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето. 

    Очаква се 71-ото издание на  Международния  технически панаир в Пловдив да посрещне над тридесет хиляди посетители  от страната и чужбина.

На снимката: Обарудване, което намалява разходите, ще могат да видят посетителите на Международния технически панаир в Пловдив от 28 септември до 3 октомври.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.