Лятна читалня на открито в Пловдив

Под небето

"Лятна читалня на открито в Пловдив" ще се проведе за четвърта поредна година на 1, 2 и 3 юли 2015 г., от 10:00 до 12:00 часа в Цар Симеоновата градина /до Пеещите фонтани/.
Пристигат новите книжки и активни карти от издателствата, които винаги ни подкрепят. Първите пристигнаха от ИК "Хермес" и "Клевър бук", а останалите очакваме през следващата седмица до началото на инициативата. Това са ИК "Жанет-45", Издателство "Софтпрес", "Просвета", "Егмонт – България", "Фют" и…
Ще се насладите и на голяма сбирка от списания "Аз съм българче".
Когато ни посетите, ще получите своята лятна читателска /бинго/ карта, в която ще запишете своето приказно име и какви съкровища сте открили сред книгите. При всяко 'бинго' ще получавате награда.
На 3-ти юли /петък/ очаквайте специалния ни гост от 11 часа. Вал Стоева от сайт Detskiknigi.com ще поведе малките любители на книгите на пътешествие, в което ще срещнат карирани слонове, щурчета-музиканти, грузулаци и много други нови приятели. На майките и татковците, бабите и дядовците пък ще прошепне на ушенце цели 9 съвета и половина за отглеждане на истински читатели.
Приятелите ни от "Център за приобщаващо образование" са донесли сборник с дейности, подпомагащи децата, които срещат трудности при четене.
В читалните на Детски отдел ще можете да създадете своя профил в сайта www.az-deteto.bg, за да напишете електронния си читателски дневник.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.