Лай срещу насилието над животни

Под небето

Над 50 бигъла и техните стопани протестираха пред дома на Стоян Илиев, пребил с метален прът кученце

Той не намери смелост да застане с лице пред хората и любимците им

Десетки кучета от породата бигъл лаеха срещу насилието над животни пред дома на Стоян Илиев, пребил жестоко с метален прът кученце преди няколко дни. Над 50 стопани на четириноги от ловджийската порода се събраха на протест пред къщата на насилника, за да изразят позицията си и да накарат институциите да се размърдат,  хората да се замислят. Защото металният прът по гърба на куче утре може да се пренесе върху човек. И защото проявата на жестокост към живо същество е проява на жестокост към самото общество.

На кучешкия митинг се събраха семейства и техните домашни любимци от София, Пловдив, Казанлък, Пазарджик. Те осъдиха остро бруталната агресия на Стоян Илиев срещу кротката Алис, излязла от двора си и срещнала винкела на пенсионера. Тъй като имало опасност да нападне кокошките му, които щъкали по улицата и тротоарите на града. Самият Стоян не намери смелост да се изправи с лицето си пред хората и техните кученца. Иначе с металния прът пред малката Алис беше смел и категоричен. Истински „мъж”.

Протестиращите поискаха наказание за насилника. Те държат на ефективна присъда за Стоян Илиев, която да бъде като знак към всички онези знайни и незнайни садисти- жестокостта към животинка е престъпление и се преследва от закона. Който в това отношение иначе е категоричен- виновниците се наказват с лишаване от свобода до 3 години и с глоба до пет хиляди лева.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Лай срещу насилието над животни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.