8 книги ще финансира общината следващата година

Под небето

Догодина ще излезе ново издание на поредицата на Евгений Тодоров "Запомнете Пловдив"

Финансират се по три книги на издателствата Хермес и Летера

Издаването на 8 книги ще бъде финансирано от Община Пловдив през следващата година. Днес бе публикувано решението на комисията, оценяваща предложения за културния календар по компонент „Книги на пловдивски автори и важни за града издания“. Общо са получени 28 кандидатури, като 17 от тях са отхвърлени поради некоректно подадена документация, а 3 са отпаднали при финалната селекция.

3 от предложенията са на издателство „Хермес“. Това са „Лятно кино“ на Иван Вълев, поредното издание на поредицата от Евгений Тодоров „Запомнете Пловдив – 4“ и книгата на Аделина Странджева „История на изкуството като археология“. Три от изданията, които ще бъдат финансирани, са на издателство „Летера – Надя Фурнаджиева“. Най-високо оценена е „Живея в Пловдив“ на литературния критик и преподавател д-р Владимир Янев, подкрепени също са „Жената, везмото, градът“ на изследователя на българския фолклор и традиции д-р Аксиния Бутева и „Приказки“ от Павлина Николова. 

Община Пловдив ще подкрепи финансово и издаването на книга на проф. д-р Стефан Станев „Зеленият свят на Пловдив“ от университетското издателство на ПУ „Паисий Хилендарски“, както и на драматург Емил Атанасов с „Ден за тричане“, която ще бъде издадена от „Колор Принт“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.