АктуалноГласовеГрадътКриминалеМненияНовини

Самуил Хаджиев се появи в съда, въпреки че се води на лечение в УМБАЛ „Св. Георги“ (СНИМКИ и ВИДЕО)

Адвокат Марковски: Нехуманно е прокуратурата да повдига обвинения на болен човек

Началникът на Трето районно управление Самуил Хаджиев се появи в съда, независимо, че се води на лечение в УМБАЛ „Св. Георги“. Той бе освободен от ареста поради тежка бъбречна криза по-рано през седмицата. Заедно с другите трима души, на които са повдигнати различни обвинения, Хаджиев се появи в Апелативния съд на обжалването на мярката за неотклонение задържане под стража.

Днес отново имаше дискусия между прокуратура, адвокати и съда относно специалните разузнавателни средства, ползвани при разследването и дали делото трябва да се гледа при закрити врата. Така при първата мярка в Окръжен съд по време на 8-часовото заседание в залата нямаше външни лица.

Адвокат Росица Драгинова коментира преди делото, че защитниците смятат, че на обвинените трябва да се наложи по-лека мярка. Тя е адвокат на Даниел Димитров – едно от цивилните лица, който според прокуратурата, е бил съучастник на полицаите в опита за кражба на 500 кг марихуана и отвличането на човек.

Адвокат Димитър Марковски, който защитава шефа на Трето Районно Управление Самуил Хаджиев отново разкритикува повдигнатите от прокуратурата обвинения. Малко преди гледането на мярката днес стана ясно, че Хаджиев е обвинен и в укриване на доказателства за катастрофата на Околовръстното шосе от началото на месец май. Самият полицай бе преместен от ареста в болница, поради бъбречна криза, като адвокатът му подчерта, че не става дума за симулация, а за тежки болки с камъни и в двата бъбрека. Марковски коментира, че повдигането на обвинения на болен човек е нехуманно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина