ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

„Каритас Витания“ с благотворителна изложба в НБ „Иван Вазов“

Благотворителна фотографска изложба, посветена на миграцията, се открива в Народна библиотека „Иван Вазов“. Организатор е Благотворителната католическа организация „Каритас Витания“. С изложбата се поставя финалът на двугодишния международен „Регионален проект по миграция“ (ReMap), в който участват още седем национални „Каритас“ организации от Гърция, Северна Македония, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания и Турция.

Основна цел на ReMap е да спомогне за картирането и хармонизирането на интеграционните дейности и услуги, предоставяни от „Каритас“, по продължението на т.нар. „Балкански маршрут“, по който в търсене на по-добри условия за живот поемат много мигранти от Близкия Изток и Северна Африка.

Изложбата „Миграцията – обединява и обогатява“ представя финалистите от проведения през 2022 г. международен фотографски конкурс, чиято мисия бе да покаже положителните страни на миграционните процеси и как понякога губейки нещо, откриваш нещо ново, не по-малко ценно. Финалистите бяха селектирани от почетно жури от професионалисти в лицето на Соня Станкова, Минко Михайлов и Методий Плачков.

Събитието има благотворителен характер. Част от картините ще бъдат дарени за реновирането на стая за почивка в детската онкохематология в Пловдив – кауза, на която са се отдали Командерия „Улпия“ и Лайънс Клуб „Пловдив“. Останалите ще бъдат поставени в различни центрове на организацията, в които се работи с бежанци от Украйна.

Откриването на изложбата е на 27 ноември, от 17.00 часа, в Централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“. Експозицията ще остане в библиотеката две седмици. Входът за всички посетители е свободен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина