КриминалеНовини

Двама арестувани в ромската махала в Асеновград

Снимка: Стоян Терзиев, Радио Пловдив

Двама души са задържани при мащабна полицейска акция, която се провежда на територията на Асеновград. Операцията цели да има и респектиращ ефект в ромската махала, в която в петък се сбиха две ромски фамилии и при свадата бе ранен един човек. Леко пострадала е и полицейска служителка от Районното управление в Асеновград, съобщава Радио Пловдив.

Задържани са 2-ма души, а 4 лица от ромската махала са представлявали интерес от страна на полицията – съобщи комисар Радослав Начев, зам.-директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Съставени са 64 фиша и 23 акта по Закона за движение по пътищата. Проверени са 23 търговски обекта, като са установени стоки с незаконни марки и брандове.

Акцията цели и респектиращ ефект след събитията от петък, когато се сбиха две ромски фамилии – заяви ст. комисар Васил Костадинов, директор на Областната дирекция на полицията.

При сблъсъците в петък пострада един човек от ромските фамилии, а полицайка от Асеновград получи леки наранявания на ръката. Охлузванията служителката получила при съприкосновение с враждуващите страни, тъй като била от първия екип, пристигнал на място на свадата.

Акцията продължава, като обхваща Садово и селата Болярци и Боянци.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина