ГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Носителите на LATIN GRAMMY 2019 свирят на Античния

Очаква ни огнена среща с носителите на LATIN GRAMMY 2019 в категорията „Най-добър танго албум“ – Quintet Astor Piazzolla. В съботната вечер на 17 юни 2023 г., Пловдив ще посрещне оригиналният ансамбъл на официалната  фондация на Астор Пиацола – вирутозите, които повече от двайсет години обикалят света, като посланици на аржентинското танго и композитора, станал негова световна емблема – Астор Пиацола.

Quinteto Astor Piazzolla L to R: Serdar Geldymuradov (violin) Pablo Mainetti( bandoneón) Armando de la Vega (guitar) Bárbara Varassi Peg (piano) Daniel Falasca (bass) US Tour 2021 Press Contact: Cindy Byram PR 201-400-4104 [email protected]

На 17 юни 2023 г. концерта Quintet Astor Piazzolla – оригиналният ансамбъл на официалната фондация на Астор Пиацола ще е най-значимото и привлекателно събитие, не само в Пловдив. Факта, че тези световно признати виртуози ще представят забележителната си интерпретация на новото аржентинско танго само в града на тепетата, ще привлече музикални ценители и от много други български градове. Пловдив отново защитава титла си на културна столица на България, като ексклузивно посреща артисти от толкова висок ранг, чийто спектакъл е задължително удоволствие за всеки ценител на най-високите музикални стандарти.

В топлата лятна вечер, романтиката, страстта, любовта и тъгата на тангото ще обвият античната прелест на амфитеатъра и ще го превърнат в най-добрият декор за този огнен музикален спектакъл.

Quintet Astor Piazzolla идват в Пловдив, след като на крака са ги аплодирали супер престижните Montreux Jazz Festival, Philharmonie de Paris, Jazzopen, Ravenna Festival, Chicago Symphony Orchestra Hall, Berklee Performance Hall, Umbria Jazz Festival, Jazzfestival Basel и още десетки забележителни музикални форуми.

Ще имаме уникалната възможност да чуем на живо топ звездите на аржентинското танго – формация събрана лично от Лаура Ескалада Пиацола – вдовица на гениалният композитор и създател на фондация на негово име, чиято мисията е да съхранява и популяризира художественото наследство на маестрото.

Квинтетът, чиято структура включва класическите за Пиацола бас, цигулка, китара, пиано и бандонеон е оригиналният ансамбъл на официалната  фондация на Астор Пиацола и единственият проект, който има достъп до огромният репертоар и архив от неиздавани произведения на композитора.

Ще чуем всички велики теми на Пиацола, изпълнение по неподражаем начин от група, която има специална чест и привилегия единствена в света да носи неговото име!

Вижте какво ни очаква в Пловдив на 17 юни 2023, Античен театър
https://www.youtube.com/watch?v=ofGdKMMlMkU&t=1095s

Концертът на Quintet Astor Piazzolla 19.00 часа.          

Концертът се осъществява в партньорство с община Пловдив и е част от форума Music of the Ages.

Билетите са на цени от 25 лева до 65 лева в системата на Eventim.
https://www.eventim.bg/bg/bileti/quintet-astor-piazzolla-plovdiv-ancient-theatre-607585/event.html

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина