АктуалноГрадътНовиниСъдТемида

Съдът върна акциите на Варна от Пловдивския панаир

Административният съд отмени решенията, с които Община Варна става акционер в „Пълдин туринвест“

Административният съд – Варна отмени решенията на Общинския съвет в града за варненските акции в т.нар. Търговски дом.

Според тях акциите на общината се прехвърляха безвъзмездно в Международния панаир Пловдив, срещу което общината трябваше да стане акционер в „Пълдин туринвест“ и да апортира в капитала на дружеството своите 16 314 400 обикновени поименни безналични акции с право на глас.

Делото бе образувано по жалба на областния управител.

В мотивите си съдът сочи, че оспорените решения са приети при допуснати в хода на производството съществени нарушения на правилата и са погазени принципи на административния процес за истинност, равенство, достъпност, публичност и прозрачност, последователност и предвидимост, съобщава Offnews.

Допуснато съществено процесуално нарушение в производството по издаване на акта е самостоятелно основание, налагащо неговата отмяна като унищожаем административен акт“, се посочва в мотивите на съда.

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Припомняме, че на 17 декември вицепремиерът Корнелия Нинова поиска спиране на сделката за акциите на Панаира, като изпрати писмо с апел за това до Областния управител на Варна Марио Смърков. Няколко дни по-рано Прокуратурата във Варна започна две проверки по казуса.

Още по темата може да си припомните ТУК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина