РЗИ-Пловдив: Ето как салоните за красота могат да работят

Актуално Градът Новини

Услугите, предлагани в бръснарски, фризьорски и козметични салони, солариуми, ателиета за татуировки и поставяне на обици и други подобни изделия на различни части на тялото могат да се извършват при стриктен здравно-хигиенен режим

РЗИ – Пловдив публикува своя заповед, с която се указва как салоните за красота могат да работят. ЕТо пълният текст на съобщението:

На вниманието на всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, във връзка със Заповед № РД-01-179/06.04.2020 год., Ви уведомяваме:

Услугите, предлагани в бръснарски, фризьорски и козметични салони, солариуми, ателиета за татуировки и поставяне на обици и други подобни изделия на различни части на тялото могат да се извършват при стриктен здравно-хигиенен режим /3-4 кратен/. Дейностите да се извършват след предварително записване на час на посещение. Графикът да е изготвен така, че да осигурява само по един посетител на работно място, без предварително изчакване.

Да не се допускат лица с прояви на остри заразни заболявания.

Да се осигури дезинфекция на помещенията с дезинфектанти, разрешени от Министерство на здравеопазването минимум 4 пъти дневно в зависимост от продължителността на работния ден ( на всеки 2 часа). Общи пространства и всички често докосвани повърхности –дръжки на врати, кранове на мивки. Да се дезинфекцират регулярно и същото да се отразява в чек – листове, с дата, час и подпис.

Проветряване на помещенията да се извършва поне на всеки 2 часа.

Да се носят лични предпазни средства /персонал и клиенти/.

Да не се допуска струпване на групи от хора вътре в обектите.

В пространството отвън пред обекта да не се допуска струпване на хора, като разстоянието между хората да е минимум 1,5-2 метра един от друг.

Споделете ни във:

14 коментара за “РЗИ-Пловдив: Ето как салоните за красота могат да работят

 1. Едно не мога да разбера, защо фризьорските салони могат да работят, а парковете са затворени, това ли е най-приоритетно? По време на епидемия, трябва да се грижим за здравето си, храна, сън, движение….Къде е по-голям рискът да се заразиш във фризьорския салон, където фризьора ти диша във врата или в парка на свеж въздх и слънчева светлина? Или по-важно е да си с прическа и грим по време на епидемия и затворен като хамстер между четири стени….

 2. Аз съм от Пловдив,имам магазин на главната улица(център).
  Имаме право да работим!!То се дава :днес може ,утре не ,после пак може и т.н.
  Глупости…
  Щом ние търговците на конкретните,красиви магазини държащи от Български търговци,подчертавам
  БЪЛГАРСКИ ,можем да работим!
  Защо тогава хората разхождащи се по-същата тази главна(централна ) улица се глобяват или най-малкото ги предупреждават добросъвестните полицаи да се приберат по-домовети си.
  Не упреквам полицаите,те си вършат работата,за което им благодаря,но това не е ли в разрез на правото да продаваме.
  Ние работим с хора!
  Продаваме нашата стока на хора!
  Персонала ние от хора!
  Кажете тогава мила Дани Каназирева, ние явно трябва да станем ИЛЮЗИОНИСТИ???

 3. Абсолютна пародия !!!
  Да работят салоните и прочие,а същевременно има глоби за хора които се разхождат в паркове .Е добре, не е ли по-добре да си на въздух през разстояние повече от 2 метра???
  Има голямо противоречие между това което всеки ден в продължение на часове всички ни агитират да си стоим в къщи ,а нашите “пловдивски управници” ни казват друго.Трябва да има Закон еднакъв за всички градове. Нали сме една България?
  Защо само в Пловдив няма решение,днес едно,утре друго!!!
  Ок,не сте компетентни,но не застрашавайте здравето на хората!!!

 4. Толкова глупости изговорихте, че ме е срам да ги чета.Не говорете за хора, които не познавате и за неща, които не разбирате.

 5. Пловдивският щаб е най-некомпетентен!
  Имам усещането, че работи за заразяване с-коронавирус на пловдивската!

  Двете госпожи са просто уникално прости!

 6. Че масажните салони не са спирали да работят !Няма контрол! Всеки си прави каквото си знае!

 7. Областният да призове никой да не ходи на църква. Службите да се дават онлайн. Погледнете Гърция.

 8. Вие луди ли сте?Това са най -опасните зони на зараза,наистина не сте добре!Точно в теди обекти е най опасна заразата се разпространява бързо!Има допир близък до клиента откъде да знам ,че не е положителен???Аз,като козметика съм против макар да съм без работа и ми е трудно!!!Но,по добре здрав и прав ,въпреки безпаричието!!! Отваряйки салоните разпространяват светкавично този вирус!Повечето са здрави и не вярват,колко е опасен!!Отваряйки салоните сте решили масово да измрът хора !!Всички от чужбина като си дойдат веднага отиват по салоните ,И не мислят че е редно да се под карантина!!!

  1. Според мен, най големите зарази са във големите хранителни магазини!
   Там хигиената е нулева.

  2. Ако вие не спазвате нужната хигиена и заразявате клиентите си-никога повече не отваряйте!

  3. Госпожо, те салоните не и е било забранено да работят. Какво значи да отварят, просто повечето се крият защото не могат да спазват изискванията

 9. И като започне всичко това да се спазва ….
  Димчо, не си от най-умните. За горните – ясно, но за теб! Не съм очаквал.

 10. Браво! най-вероятно ще трябва още прецезиране, но за начало е добре. Така трябва да се помисли за всички дейности и да се разрешат при определени условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.