АктуалноГласовеКриминалеНовиниРазследване

Подписката на Белащица е невалидна

Решението на Общински съвет – Пловдив е незаконосъобразно

Ясни са резултатите от проверката на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ по повод внесената от Инициативен комитет „Бъдеще за Белащица“ подписка в деловодството на Община „Родопи“ с искане за иницииране на референдум за отделяне на населеното място. Това потвърдиха за Под тепето от кабинета на кмета Павел Михайлов.

Проверката на експертите е показала, че 18 подписа не достигат, за да бъде призната подписката за легитимна.

Припомняме, че по-рано Кметът на Родопи заяви, че подписката е спорна, а в деня на решението на местния пловдивски парламент за приемането ѝ, коментира, че то е прибързано, предвид факта, че още не са ясни резултатите от проверката.

ГРАО не признава подписите на 62-ма души, от общо 490 парафирали искането. От „Гражданска регистрация и административно обслужване“ са установили а установили, че от тези подписи валидни са само 418, което е по-малко то необходимите 436.

Това прави подписката невалидна, а решението на Общински съвет-Пловдив е незаконосъобразно, подчертаха от кабинета на Павел Михайлов.

ИК може да обжалва становището на ГРАО.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина