АктуалноИзбориНовини

Кричим, Раковски, Садово и Стамболийски избраха кметове на първи тур

За четири населени места от Пловдивска област вече е ясно, че няма да има балотаж. Това сочат данните на Общинската избирателна комисия при 100 % процента обработени протоколи. В Кричим, Раковски, Садово и Стамболийски има избрани кметове на първи тур.

В община Кричим за нови 4 години ще управлява досегашният кмет Атанас Калчев от „Движение Нашият град“, който печели  с 67,26 на 100 от гласовете.

Вижте диаграмите на ЦИК:

Втори мандат има и досегашният кмет на Раковски Павел Гуджеров (ГЕРБ). Той  печели С 52,91%.

В община Садово на кметското място остава Димитър Здравков (БСП за България) с убедителните 82,34 на сто от гласовете.

Кмет на община Стамболийски също е преизбран. Георги Мараджиев (ГЕРБ) спечели втори мандат с 64.12 %.

Според данните, ще има балотажите в три от общините в областта при 100 процента обработени протоколи на СИК. Това са Хисаря, Брезово и Перущица. Първите две изборът е между кандидатите на ГЕРБ и БСП.

В община Хисаря на втори тур ще се състезават Пенка Ганева от ГЕРБ, която вчера събра 26,72 от гласовете на избирателите и Ива Вълчева (БСП за България), която има 25,69 процента одобрение.

В Брезово кандидатът на ГЕРБ Христо Енков с гласовете на 46,57% ще се изправи отново срещу Камен Калапанков (БСП за България) – 36,62%.

Балотаж ще има и в община Перущица, където досегашният кмет Ради Минчев („Демократична България – обединение“) с 26,81 на сто подкрепа от избирателите ще се състезава с Мария Витанова-Вълканова от ГЕРБ, която е подкрепена от 30,59 процента от гласувалите вчера.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина