ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноЖивотЗабавлениеКултураНовини

Кукленият театър в Пловдив с нов директор – Петър Влайков

Той замества Виктор Бойчев след конкурс в Министерство на културата

Петър Влайков ще е новият директор на пловдивския Държавен куклен театър. Той ще бъде назначен след конкурс в Министерство на културата и ще замести досегашния директор Виктор Бойчев. Влайков е завършил „Актьорско майсторство“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, като дълги години е бил асистент на доц. Лео Капон в университета, като има опит в трупите на хасковския и пловдивския драматични театри, а от около година и в самия Куклен театър.

Новият директор защити концепцията си пред комисия на Министерството. Той заяви идеите си да поднови актьорския състав, както и да подмлади други позиции – на различни хора от другите служби, творчески художествен състав и т.н. Една от концепциите му вече е реализирана в последните месеци, по време на организирането на конкурса – тази за онлайн продажба на билети, но предстои доуточняване на детайлите. Външният организатор взема по 6%, но има възможност тази сума да спадне до 2%, за което ще съдейства Община Пловдив.

Петър Влайков коментира, че е необходимо да се поработи върху публичния имидж на Кукления театър, който „винаги е бил блестящ, в последните години е тръгнал да отстъпва“. Той благодари на досегашния директор Виктор Бойчев, като заяви, че го уважава изключително много и благодари за всеотдайната работа и богата програма с много представления през годината. Надеждата на Влайков е да задържи тази публика, която дори да се увеличава, а когато порасне – да стане публика на Драматичния театър и Операта, заяви мечтата си той.

Новата сцена в двора на театъра може да се превърне в многофункционална сцена под ръководството на новия директор. Там може да се провеждат литературни четения, концерти, импро театър и много други представления, включително от предстоящия фестивал „Двама са малко, трима са много“, коментира той. Един от акцентите е желанието му чрез повишаване и по-добро управление на приходите да увеличи заплатите на актьорския състав. „Знаем как много от тях ходят и вършат други неща – елфчета в мола, или в анимация и тн“, каза пред комисията той. Освен по-добри заплати, той смята да преструктурира натовареността им и така различни групи актьори да са заети през различни седмици, и съответно да имат цели свободни седмици в месеца.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина