ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Премиерът доволен от ремонта на Семинарията

Каквото е поискал владиката, аз му вярвам и ще помагаме, каза Борисов пред митрополит Николай

Ремонтът на сградата е с 600 000 лева държавни пари и материали на църквата

Премиерът Бойко Борисов посети сградата на Пловдивската духовна семинария на инспекция на ремонта, стартирал преди около месец. По сградата работят множество работници за цялостен ремонт – от покрива, през фасадата, до вътрешните помещения. Към момента видимо строителите се отнасят с уважение към вида на над 100-годишната културна ценност, като не са поставяни външни изолации, подменяни дограми и др.

Борисов пристигна заедно с областния управител Здравко Димитров и редица членове на администрацията на града, като районни кметове, зам.-областни управители и др., но без настоящия кмет Иван Тотев. Премиерът се срещна с митрополит Николай, с когото направиха обиколка на обекта и проведоха около 10-минутна среща в сградата.

Почти без да говори пред медиите, той поздрави Пловдивската митрополия за работата, която са подхванали. „Образоването е най-важно. Ние ще помагаме с каквото можем. Аз вярвам на митрополита“, коментира Борисов. Митрополит Николай уточни сумата на ремонта и детайли, около него: „600 000 лева са предоставени от държавата. С тях ние плащаме само на строителните фирми за труда. Материалите ги предоставяме ние – с наши собствени средства, търсейки намаления и най-добри оферти. Други хора правят дарения, като знаят, че е за църквата“.

Борисов, който пристигна и с министър Владислав Горанов, замина от Семинарията в посока разкопките край село Маноле, шофирайки сам служебния автомобил. Те получиха подарък икона на „Св. Св. Кирил и Методий“, на чието име е посветен учебния храм в Семинарията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина