ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултура

Нина Николина направи изненадващ концерт край Общината

Флашмобът е част от проекта Гласове на България

Иво Дернев

Нина Николина даде старт на проекта Гласове от България с изненадващ мини концерт край общината вчера вечерта. Тя сюрпризира минувачите по центъра, като се появи неочаквано по народна носия и с микрофон в ръка, в компанията на своя колежка. Двете подкараха акапелно красиви фолклорни песни на два гласа пред слисаните пешеходци. Музикалното им изпълнение на живо бе подкрепено с мултимедия. Акцията бе флашмоб, без предварително оповестени точен адрес, дата и час.

Такива изненадващи мини концерти предстоят в три пловдивски квартала. Следва Тракия. Там акцията ще се казва „Тракийската песен“ и ще представя изпълнението на професионални певици под ръководството Нина Николина. Използвайки акустиката на междублоковото пространство, те ще изпълнят автентични тракийски народни песни, увличайки публиката заедно с тях.

Следва мултимедийната акция „Белканто – от Пловдив до Метрополитън“, която ще разкаже в Кючук Париж за пътя на пловдивската оперна дива Соня Йончева. Използвани са автентични интервюта с певицата от материала за документален филм „Глас“, както и материали от „Ковънт гардън“ и „Метрополитън“, предоставени специално за проекта.

Музикалната акция в квартал „Изгрев“ – „Фолклорно многообразие“ пък ще разказва за музикалните области на България, отново на живо, под ръководството на Нина Николина.

Кога и къде обаче ще се случат мини концертите, не е ясно. Проектът е част от програмата на Пловдив- Европейска столица на културата 2019.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина