ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориНовини

Секциите пустеят в Столипиново, в някои от тях се наблюдават съмнителни аномалии

Изборните секции в Столипиново пустеят днес. В район Източен към 16 часа се отбелязва най-ниската избирателна активност в града, като това вече се превръща в традиция за деня на вота. Под 20 % от имащите право на избор за отишли до урните в района, като специално за секциите в ромския квартал процентите дори са по-ниски.

Пуст изборен следобед в двора на училище „Пенчо Славейков“

„Слабо не, но не е по-слабо от предните избори през юни. Наблюдаваме същия интерес почти от страна на жителите на Столипиново като от лятото“, коментира член на секция в училище „Пенчо Славейков“.

В квартала обаче се отчитат и необясними аномалии. В някои от секциите се наблюдава масово гласуване в точно определен часови диапазон, в който за около 120 минути се образуват опашки от желаещи да упражнят правото си на вот, докато в съседните секции няма никой.

Такъв случай има в училище „Кирил Нектариев“ в Столипиново. В 39 секция се наблюдава рязък интерес и към изборния процес и голям наплив на хора в часовете между 9 и 11 сутринта. Там има над 200 гласували, докато в съседната секция те са около 60. Това, разбира се, навява съмнения за контролиран вот. При миналите извънредни избори през юни двете съседни секции, в които на практика гласуват и съседи по адресна регистрация, са отчели приблизително еднаква изборна активност.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина