ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноАртЗабавлениеКултураНовиниФоторепортаж

Най-цветното място в Пловдив

ANIME & GAMING FESTIVAL 2024 превърна площад Централен в града под тепетата този уикенд в магично място – Фоторепортаж

Фенове на манга, косплей и аниме от цялата страна се стока на централния площад в Пловдив този уикенд, където прекараха заедно два вълнуващи дни и превърнаха зоната зад Пощата в най-шареното и магично място.

Припомняме, че Anime & Gaming Festival се проведе за първи път в Пловдив на 22 Юни 2019 г. в Международен панаир Пловдив като част от официалната програма на „Пловдив 2019“ задно с EU JAPAN FEST. Тази есен фестивалът се завръща мощно към първоначалния формат на събитието чрез развитие на 7 гейминг зони в новата атрактивна локация, като се проведе успуредно с Капана базар. 

Посетителите имаха възможност да се насладята на богата програма през двата дни на събитието с: лекции, демонстрации, срещи с гости и известни личности, прожекции на японска анимация. Огромен интерес предизвикаха най-големите атракции на събитието – Косплей конкурс с награди, където всеки можеше да влезе в кожата на любим герой и К-рор шоу.

В Гейминг зона най-нахъсъните си спретнаха турнири, а други изживяха мечтата си да имат своя банда и да свирят на сцена.

Традиционната японска зона, включваше изложби и работилнички на различни японски съвременни и традиционни изкуства, както и зона за обличане на кимона. Всеки можеше да се снима с когото пожелае, да почете комикси в читалнята и да се сдобие с така желани сувенири от Merch зона с щандове със стоки, свързани с Япония.

А най-якото беше, че входът е свобеден.

ANIME & GAMING FESTIVAL 2024 е проект на Сдружение НАКАМА и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина