ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЗабравеният градИзбор на редактораКултураНовини

„М“ или „Ж“ – къде ходят туристите до тоалетна в Стария град

Проблемът с липсата на достатъчно обществени тоалетни в Пловдив е дискутиран многократно. Особено в централната част на града, където има и най-много туристи. И ако по Главната или в Капана винаги е опция да ползваш тоалетната на някое заведение, то в Стария град няма толкова много варианти.

Къде да намерим обществена тоалетна в центъра на Пловдив?

В сърцето на архитектурния резерват обществената тоалетна е една и се намира до някогашните Конюшни на царя. Тя обаче не е обозначена по никакъв начин. Едва, когато надникнете, водени от специфичната миризма, че някъде тук има тоалетна, ще видите изписаните със спрей червени букви „М“ и „Ж“. Супер – българинът веднага разбира, че е открил заветното място. На туристите обаче „М“ и „Ж“ нищо не им говорят. Къде отиват дамите? Къде отиват мъжете? А и какво ги очаква вътре – няма сапун, няма тоалетна хартия, няма хартия за ръце. Е, поне има къде да се скриеш, за да се облекчиш. За без пари в ЕСК 2019 – толкова.

По нужда на тъмно в центъра на Пловдив

Разбира се, остават опциите човек да се примоли в някой ресторант, хостел или да си купи билет за Етнографския музей и да ползва тоалетната там. В кафенето до Античния театър също позволяват неклиенти да ползват тоалетната срещу заплащане. Защо обаче е нужно това, когато може просто да се вложи малко мисъл и грижа във вече съществуващата обществена тоалетна, намираща се на централно и удобно място в самото сърце на Стария град?

Аделина Калъпчиева

Познава всички тайни кътчета в Пловдив, а в Под тепето… More »

3 коментари

    1. Кой е собственикът на града – естествено КМЕТА !
      От неговите решения по този голям проблем, мисля
      че може бъде запомнен !
      Какъв туризъм, какви пет лева, когато ти дойде “ НАЙ ТЕЖКОТО НЕЩО “
      то не се удържа, и …….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина