ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовини

Вместо работа – бирички и цигари

Ремонтите из целия град подлудяват пловдивчани с изпуснатите срокове и лошата организация. Един сравнително малък проект за работа по тротоарите по бул. „Шести септември“ около номера 230-232-234. Вместо активна работа, на снимките се вижда как „майсторите“ предимно си почиват, пушат цигари и дори пият алкохол в работно време.

Ето и сигналът от пловдивчанина, писал до редакцията на „Под тепето“:

„На кадрите може да видите служители, които „неуморно“ работят и пият биричка по време на работа. Дейностите извършвани по тях са по европроект, който трябваш да бъде завършен още края на юни месец , а сега сме края на октомври. Редовно се случва да дойдат двама трима работника, да „поработят“ ( нарочно в кавички ) 15-20мин, след което цял ден никъде не може са ги видиш. И оставят след себе  си диря от боклуци“, пише той.

Дали това е практика или не е трудно да се установи, но изпуснатите срокове са очевидни за всички, а пловдивчани си правят изводи от редицата некачествени ремонти из целия град.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Хайде да си кажем истината ..тия на снимките всичко е скапан миризлив мангал ..къде сте видяли мангали да работят …проблема е че само манхаии се взимат защото заплаъите са направо смешни..а са смешни поради три причини ..алчноста на фирмаджиите … рушветите на разните държавни служители и скапаните родктели учещи децата си на мързел далаверки и алчност ..не може некъв гомньо току шо завършил гимназия да дазораяя в някво интервю как искал 4 хил заплата щото бил некъв супер можещ и знаещ..айде бе ..нека мама и тате да му кажат да се ебе в гъза и да го видя кво ще говори тогава ..ама всички ВИЕ родители сте виновни за това положение не само държавата и фирмите..ама все другите са ви виновни

  2. Както е казал народа, а той НИКОГА не греши- рибата се вмирисва от към главата. Пловдив може и да почака, но елате по селата, за да видите- там и с тези долнопробия е управлението, никога няма да има развитие. Само упадък и разруха.
    Село Черничево и Хисаря- те, представителите на сегашните, работили за Черничево и Хисаря. Когато се движиш из населеното място разбираш, че работата им е да се подиграват и издевателстват над хората. Демо версия на понятието работа или , като говорят, че работят за някого, те го имат за своя собственост- работят за себе си. Вариант на европейски евроценности, а в същност- средновековен феодализъм и елементарна простащина. Не вярвате? Разходете се и вижте

    1. Да, ама с „дялкането“ ще спре и „връщането на процентите“!!! Та, нещата не са толкова лесно изпълними, както си мислим ние, обикновените хора. Всяка обществена поръчка е поредната свещена крава за поръчителя и поради това трябва добре да се обмисли всяка една поръчка и на нея да се гледа като на „изключително дълготрайна и доходоносна инвестиция“: колко пъти да се завърти търга, колко пъти да се удължи крайния срок, колко да се влоши качеството за да има после и ремонти на ремонтите, колко да са процентите че все пак да не бият на очи, колко, колко… Е, не е лесно! А най-лошото е, че НИЕ си мълчим и траем, сякаш „онези“ са ни господари! Вместо да излезем на площадите и докато НЕ променим гнилите закони на тази държава, да НЕ спрем с протестите си, ние търпим и господарите, и процентите им, и протежетата им, и мизерията, и кражбите, и отдавна умрялото правосъдие!!! Ще търпим дотогава, докато дочакаме да видим разпадането на поредното българско царство.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина