ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзбориМненияНовини

Назначиха Илия Зюмбилев за областен управител

Председателят на БЗНС Илия Зюмбилев е новият областен управител на Пловдив. Това реши днес Министерски съвет. Зюмбилев е сред шестимата губернатори, назначени от премиера Николай Денков с решение на правителството днес. Зюмбилев е от квотата на ПП-ДБ.

От прессъобщение на Министерски съвет разбираме, че той е специалист в сферата на енергетиката. По професия е електроинженер, има докторска степен по материалознание, специализирал е в едно от най-престижните висши инженерни училища в света – университета ENSAM в Париж, Франция. Автор е на множество научни публикации и няколко книги, издадени в България, в други европейски държави, в САЩ и Канада. Бил е хоноруван преподавател в пловдивския филиал на Техническия университет – София.

Вижте още по темата в статията Кой е Илия Зюмбилев – новият областен управител

Министерският съвет назначи още петима областни управители, които ще отговарят отговарят за София град, Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра. Новите представители на държавата в тези региони са избрани с консенсус между двете парламентарни групи, които подкрепят правителството, обяви премиерът акад. Николай Денков преди началото на правителственото заседание. Има съгласие и за съответните заместници, които ще бъдат назначени в тези екипи.

„По-добре е малко по-бавно да направим съответните избори, но те да бъдат в резултат на консенсус между коалициите, които подкрепят правителството. Това дава устойчивост и възможност да се подберат най-добрите кандидати. След като процесът вече се „отпуши“, очакваме през следващите дни да имаме готовност и за останалите областни управители“, обясни министър-председателят.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Аман от даскали и предатели /БЗНС/!
    Какъв управленски опит и стаж има тоя човечец, че да управлява такъв град?! Намерете му някаква длъжност в Първомай или Асеновград, там в някакво отделче, ама чак областен на Пловдив, моля, моля!
    Пак ни предадоха, гадовете!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина