ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Приеха временния бюджет на Пловдив с рекордните 630 млн.лв.

Мнозинството в Общински съвет прие предложеният от общината временен бюджет на на града за тази година. Рекордно високата финансова рамка от 630 милиона лева ще е актуална до приемане на държавния бюджет, след което градския ще се прегласува, вероятно с промени.

Предложения от администрацията разчет независимият общински съветник Слави Георгиев определи като „нереалистична фантазия, която ще заблуждава хората“.

„Предлага ни се един кух бюджет. Ние няма как да разполагаме с тези средства и екипът на кмета много добре го знае, тъй като вече е в края на мандата си. Здравко Димитров и заместникът му Величко Родопско сякаш са в началото на своето управление. Няма кой да вярва в тази зала, че това, което е описано, ще се реализира. Просто ще ни докара до един бюджетен дефицит и това е“, заяви Слави Георгиев от трибуната на местния парламент.

41 съветника гласуваха „За“ приемането на разчета на бюджета, четирима се въздържаха, а един бе против. В рамките на дебата бяха направени редица предложения от съветниците, много от които бяха приети на микрофон от кмета Здравко Димитров, а други бяха отхвърлени от мнозинството.

Зико каза „да“ на предложението на Константин Георгиев да бъдат заложени 180 хиляди лева за проектиране на етап 2 за изграждането на спортен комплекс в дворовете на езиковите гимназии.

Градоначалникът прие и предложенията на Йордан Илиев, направени на микрофон. Едно от тях бе за отделяне на 150 хиляди лева за проектиране на многоетажен паркинг края стадион „Христо Ботев“, в свободен имот между улиците „Варшава“, „Богомил“, „Месемврия“ и „Стойо Шишков“. Идеята е той да се ползва от живущите в квартала.

16 хиляди лева бяха насочени за купуване на тротоарни настилки в район „Централен“, а 240 хиляди лева за улични ремонти в „Северен“. Кметът одобри и 60 хиляди лева да отидат за проектиране на нов парк в Коматево. Бяха отпуснати средства и за проектиране на нова сграда към училище „Алеко Константинов“.

Здравко Димитров прие и предложението на Владимир Кисьов за 350 хиляди лева за спешен ремонт на спортните зали на бул. „Източен“.

“ Очакваме тази година да се завършат обектите, които са започнати. Нови обекти няма да има, както казах и преди време“, заяви пред журналисти след приемане на временния бюджет кметът Здравко Димитров.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина