ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЗабравеният град

Спомняте ли си тези сладкарници?

Виртуалният гид на Пловдив LOST IN PLOVDIV ни припомня част от любимите пловдивски сладкарници, които вече не съществуват

Може би допреди 30-ина години по-голямата част от тортите и за делник, и за празник, си ги приготвяхме основно у дома. Ходенето на ресторант или сладкарница си беше истинско преживяване, особено за децата, а пийването на кафе и безалкохолно навън не бе ежедневие, а цяло събитие. Затова и не е чудно, че пловдивчани с най-хубави чувства си спомнят за кварталните местенца, където са се разтушавали от ежедневието и са подслаждали живота си.

В предишен текст откроихме някои от най-запомнящите се централни сладкарници и техните специалитети, но в коментарите в социалните мрежи мнозина от вас сами ни разказаха за други фаворити, които също заслужават да бъдат споменати като незабравими сред малко по-голямото поколение.

Фани Николова си спомня за малката сладкарница Роза, която се е намирала на ъгъла на Главната с улица Отец Паисий. Там продавали най-хубавата боза в Пловдив, а Ангелинка Умурска добавя, че толумбичките също били превъзходни. По това време вкусната напитка се предлагала за около 10 стотинки.

До Халите пък била Хавана-та със страхотни петифури към кафето. А то самото било на цена от едва 11 стотинки.

Вижте още от култовите места в статията на виртуалния гид LOST IN PLOVDIV

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина