АктуалноБизнесВашите писмаГласовеГрадътНовини

Голяма верига подвежда с цената на пилешкото

На етикета пише едно, на касата ти взимат повече, сигнализира пловдивчанин, след днешното си пазаруване в Lidl

От нелоялна търговска практика се оплака пловдивчанинът Георги Вангелов, който днес отишъл да напълни хладилника в любимата си голяма хранителна търговска верига. Мъжът останал неприятно изненадан, когато на касата му поискали по-голяма сума за охладеното пиле от тази, означена на етикета. Случката се разиграла в обект от веригата Lidl на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив.

„На витрината за охладено пилешко имаше два вида. Взех от позната утвърдена марка, на която се доверявам от години. Направи ми впечатление, че етикет с цената на килограм нямаше на самата витрина. Обаче на опаковката бе отбелязано, че тежи 1,510 кг и струва 10.55 лева“, разказва Вангелов.

Снимка: Павел Глогов

Неприятната изненада дошла, когато касиерката прекарала пилето през четеца, и на екрана се изписала сумата от 12.06 лева.

„Какво е това своеволие“, възнегодувал клиентът и посочил цената на етикета върху пилето.

„Това е нашата цена“, ми отвърна касиерката и допълни, че нищо не може да направи, разпалено обясни пловдивчанинът пред медията ни.

„Много се подразних, няма смисъл да ходя да се разправям по Комисия за защита на потребителите за лев и нещо, но реших да оповестя случая, за да знаят и другите клиенти. Нека да бъдат внимателни за детайлите“, коментира Георги Вангелов.

Снимка на корицата: Юлиян Маринов

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина