ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Евро-китайска зона с логистични складове ще се изгради в землището на Калековец

До магистрала Тракия ще се строят и предприятия от леката промишленост

Евро-китайска икономическа зона ще бъде изградена край Пловдив. Тя ще е в землището на село Калековец, община Марица и ще се намира в чертите на Тракия икономическа зона. Новината за създаването на новия бизнес парк бе съобщена на българо-китайската конференция, която се провежда днес в Новотел Пловдив. От страна на Китай в града пристигнаха представители на община Нинбо и на бизнеса.

Евро-китайската зона ще е разположена до магистрала „Тракия“ съобщи пред журналисти  Валентина Александрова, съветник на икономическия министър Божидар Лукарски. От страна на Китай има много голям заявен интерес към тази зона, те я считат за „врата“ към Европа и ще я използват като логистичен център, поясни Александрова. Край магистралата ще бъдат построени складове и предприятия от леката промишленост. Евро-китайската зона е върху 2700 дка и вече си има управление. Тя се стопанисва от "Сиенит холдинг", посочи Александрова.

Засега няма подписани конкретни договори от страна на китайски инвеститори, но до края на годината това ще се случи, заяви по време на форума зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. 100 % съм сигурен, че това няма да се случи с китайски инвеститори. Всеки, който разбира от логистика е наясно, че няма смисъл на това място да има логистични центрове за китайска стока, техният транспорт е по вода. Поредната предизборна партенка.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина