ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Откриваме планетариума в Природонаучния музей през септември

Монтираха купола на съоръжението

Завършват напълно комплекса след година, 1,6 милиона струва ремонтът

Под купола на планетариумаСвръх модерният 3D планетариум в Природонаучния музей ще бъде открит през септември, обявиха на място днес кметът Иван Тотев и директорът на комплекса Огнян Тодоров. Куполът на съоръжението вече е монтиран, предстои изграждането на самата зала с 50 седящи места. Това ще е една от големите атракции в града ни. Музеят вече се вписва в туристическите маршрути на Пловдив и ще е най-иновативният в България, подчерта градоначалникът.

1,6 милиона е инвестицията в Природонаучния, като цялото финансиране идва от общината. Привлякохме и малко средства с различни проекти. С пълното завършване музеят ще разполага с общо 12 експозиционни зали, които ще създават усещането у хората, че са в естествена среда, обясни Огнян Тодоров. Допълва се и колекцията от животни, като вече са осигурени 30 нови експоната.

Огнян Тодоров показва музея преди ремонтаС отварянето на планетариума през септември ще бъдат открити за посетители и някои от залите, както и аквариума на долния етаж. Предвидено е изграждането на 8-метров купол за живи пеперуди. Това обаче ще се забави, тъй като се оказало, че посочената като съществуваща бетонна плоча на тавана я няма. Някой е пропуснал да я сложи през 1981 г., но не е пропуснал да я впише в документацията на музея. Комплексът ще бъде напълно завършен след около година, тъй като експозиционния план трябва да се съгласува с Министерството на културата.Експонатите чакат отварянето на музеяНякои от препарираните животни са отделени за освежаване

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина