ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Пловдив се фокусира върху развитието на аутсорсинг индустрията

Наличието на качествени офис площи е предпоставка за инвестиционен интерес

Необходими са качествени офис площи, които да посрещнат  увеличения инвестиционен интерес към Пловдив. Това стана ясно по време на втората годишна среща на аутсорсинг индустрията. „Пловдив вече се утвърди като индустриална столица. Гледаме фокусирано и към новите бизнес възможности. Пловдив има над 4000 заети в аутсорсинг индустрията и секторът предстои да се развива”, коментира кметът на града Иван Тотев по време на конференцията. „Ние сме град със 7 университета и 40 000 студенти, което е изключителен ресурс за привличане на нови компании”, допълни още той. С директната подкрепа на община Пловдив в града влязоха около 10 нови компании от сектора. Ниските оперативни разходи и добрата инфраструктура са сред основните мотиватори за взимане на решение за инвестиции.

От „Галакси Инвестмънт Груп”, които участваха в конференията коментираха, че вярват в развитието на Пловдив като аутсорсинг  дестинация. Това се доказва и с инвестицията в нова офис сграда, която  ще съживи икономиката в града и ще помогне за разкриването на много нови работни места.  „Офис Парк Пловдив” е който е най-модерната бизнес сграда, която се строи в града. Този проект е предпоставка за привличане на потенциални инвеститори. Очаква се сградата да привлече компаниите от ИТ бранша, които в последните месеци все по-често разглеждат Пловдив като нова инвестиционна дестинация.  Инвеститорът „Галакси Инвестмънт Груп” има опит в реализирането и управлението на подобни проекти. От компанията коментираха, че изключително залагат на развитието на Пловдив като аутсорсинг дестинация. Компанията стопанисва Роял Сити Бизнес Парк, в която се помещават компании от аутсорсинг бранша като „Scale Focus” и „Софика”.

В настоящата година се забелязва промяна в търсенето на компаниите, които за първи път стъпват на пазара в България. Компаниите не се спират само на София като място за инвестиции, но все по-често правят проучване и на пазарите в другите големи градове извън София.
Според мнението на специалистите новата офис сграда ще допринесе за развитието на града и откриването на работни места, като  привлече компании, които все повече се спират на Пловдив като място за развитие и разширяване на своя бизнес. Аутсорсинг индустрията е от малкото индустрии, които бележи изключително бърз растеж в страната. Това са компании, които предлагат изнесени услуги за големи международни клъстери. Позитивите от бързото развитие на този сектор е, че създава нова ниша в страната, която дава възможност предимно на млади и добре образовани хора да работят в международна среда и да се развиват и то още по време на следването им.  Това задържа младите хора в България и в градовете, където се развива тази индустрия.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Що не си пратите ваште деца да бачкат в тези фирми, да видите колко е гот. Аутсорсинг си е чиста китайска форма за експлоатация. Далаверата е за общината само заради данъците, а за студентите мизерни пари, без договори….
    И далавера за тези дето дават под наем като Винпром Пешера, Наско Търев, Чомака и
    Тотевия.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина