ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Скандал: Съмнителна религиозна организация ползва Операта за реклама

Скандал с името на Държавна опера Пловдив гръмна днес. От културната институция излязоха с отворено писмо, с което информират, че религиозна организация се рекламира, използвайки името на операта. От два дни градът бил залят с рекламни материали на незнайната и твърде съмнителна фондация Мисия Блага Вест, които свързват неправомерно името на Държавна опера Пловдив с мероприятие на споменатата организация.

Под надписа „Християнска конференция, културни представления и концерт” е отпечатано в центъра с най-голям шрифт Държавна опера Пловдив, което е подвеждаща реклама, защото музикалната институция няма нищо общо с организацията и провеждането на конференцията, нито е давала устно или писмено съгласие за използване на наименованието й, уточняват от операта.

Считаме, че използването на името на Държавна опера Пловдив за подвеждаща информация е в нарушение на всякакви етични и правни норми. Представители на фондация Мисия Блага Вест единствено са подали заявление за наемане на Концертна зала за конкретна дата и след проверка на съдебна регистрация от администрацията на Държавна опера Пловдив е сключен стандартен договор за отдаване под наем на залата. Държавна опера Пловдив веднага е предприела законови мерки за оттегляне на всички подвеждащи рекламни материали свързани с името й от фондацията, допълват от ръководството на операта.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина