ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътКултураНовини

Операта положи началото на културната 2021 година в Пловдив (ВИДЕО)

С бутиков концерт артистите пожелаха тя да донесе за всички повече здраве, радост и заедност (ГАЛЕРИЯ)

Подарък бутиков концерт – матине получиха любителите на оперното изкуство под тепетата тази неделя. След дълга раздяла с артистите на Държавна опера – Пловдив те посрещнахме новата година заедно и се потопиха в атмосфера на празнична Виена – такава, каквато я помним и искаме да я виждаме и през 2021-ва!

Концертът „Опера Бутик: Духът на Новогодишна Виена“ се състоя в неделя, 3 януари 2021 г., от 11:30 часа на Голямата сцена в Дома на културата.

С музиката на Моцарт, Щраус, Лехар и Калман в изпълнение на солистите Вера Гиргинова, Евгения Ралчева, Марияна Панова, Август Методиев, Георги Султанов, гостите – Лилия Илиева и Велин Михайлов, солист-инструменталист – Гочо Праков и пианистите – Ния Недкова и Росица Димова. Водещ – Лили Бързева. Режисьор – Георги Динев. Сценична среда – Николина Костова-Богданова.

Беше вълшебно, сърцато, емоционално и от сърце! Благодарим Ви и успех!“ – написа след представлението Румяна Василева.

С него и едно телевизионно събитие екипът на Пловдивската опера положи началото на музикалната 2021-ва година в града под тепетата. Послание за надежда и повече радост отправиха артистите на Държавна опера Пловдив и по БНТ 2 същия ден в предаването „На опера с БНТ-2“. Специалният празничен брой бе озаглавен „Щом с музика се храни любовта – свирете!“ – Цитат от Уилям Шекспир.

Така Операта в Пловдив сложи началото на Новата година и на надеждите, че тя ще донесе за всички повече здраве, радост и заедност.

Лехар, Йохан Щраус-син, Моцарт са композиторите, с които започна Новата 2021 в предаването със солистите на Опера Пловдив: Евгения Ралчева, Вера Гиргинова, Светлана Иванова, Гочо Праков и Кирил Пенчев. Предаването е осъществено в партньорство между три от културните институции в Пловдив: State opera Plovdiv – Държавна опера Пловдив, Драматичен театър-Пловдив и БНТ-Пловдив. 

Следващата очаквана дата е 15.01., когато поради големия интерес и изчерпване на билетите за Новогодишната гала „Чардаш, валс, шампанско, звън“ ще се повтори „на бис“ концерт-спектакъла. Събитието е от 19 часа в ГДК. Билетите са в продажба на касата на Операта, на касите на Ивентим и онлайн.

Снимки: Александър Богдан Томпсън

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина