Подтепето

темида

15 Дек, 2016

Окончателно заковаха в ареста обвинения в двойно убийство Венцислав Караджов

И последният опит на обвинения в двойното убийство на родителите си полицай Венцислав Караджов удари на камък. Апелативният съд окончателно го остави в ареста, като отказ да уважи жалбата му срещу наложената от предната инстанция мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Припомняме, че Караджов е обвинен в умишленото умъртвяване на майка си Божура и баща си Цветан.

Съдът намери, че е налице обосновано предположение относно авторството на престъплението, в което е обвинен Венцеслав Караджов. Не е отпаднала и опасността да извърши и друго престъпление при мярка, различна от „Задържане под стража”. За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщават от съда.

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

05 Фев, 2018

Продължава делото срещу бившия полицай Венцислав Караджов

Разпитват свидетели

В Пловдивския окръжен съд продължава делото срещу бившия полицай Венцислав Караджов, който е обвинен в убийството на родителите си Божурка и Цветан Караджови. 46-годишният мъж е в ареста от май 2016-та.

Според обвинението убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел. Венцеслав е искал да придобие имот на жертвите, което е престъпление по чл. 116, ал.1, т.3, т.4, т.6, т.7 и т. 9, вр. чл. 155 от НК. Обвиняемият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Според прокуратурата Венцеслав Караджов е единствен заподозрян, тъй като отношенията с майка му и баща му отдавна са влошени. Те спорели за имот на ул. „София” в Пловдив.  Три дни преди трагедията възрастните ...

» повече
10 Авг, 2017

Повече от година, след като семейство Караджови, бяха открити мъртви, Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу сина им

46-годишният полицай Венцеслав Караджов е в ареста от май 2016-та

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе за разглеждане в Съда обвинителен акт срещу Венцеслав Караджов за това, че на 15.05.2016г., в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил двама човека – майка си Божура Караджова и баща си – Цветан Караджов.

Според обвинението убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел. Венцеслав е искал да придобие имот на жертвите, което е престъпление по чл. 116, ал.1, т.3, т.4, т.6, т.7 и т. 9, вр. чл. 155 от НК.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното от обв. Караджов престъпление е доживотен затвор без замяна.

           

» повече