Подтепето

темида

11 Апр, 2018

Обвиненият в убийството на годеницата си Илиян се отрече от самопризнанията си

Рангелов твърди, че е бит, за да си признае, включително и от бившия шеф на дирекцията в Пловдив

Илиян Рангелов, който е обвинен в убийството на годеницата си 26-годишната Милена Динова днес се отрече от направените самопризнания в съдебната зала. Той заяви, че е обвинен в убийство, което не е извършил, а показанията му са фалшиви.

Припомняме, че на 28 декември 2016 година Куртово Конаре бе разтересно от убийството на красивата Милена. Тя бе открита наръгана на метри от дома, в който живеела с Илиян. Същата вечер отивала на работа за нощна смяна в месарски цех и бързала за среща с колеги, които трябвало да я закарат. Когато момичето закъсняло, мъжете тръгнали да я пресрещнат и я намерили бездиханна, в локва кръв. В крайна сметка следите отведоха разследващите до мъжа, с когото живеела на семейни начала.

Пред Пловдивския окръжен съд днес 28-годишният Илиян Рангелов от Куртово Конаре, срещу когото Прокуратурата внесе обвинение през  май 2017-а година за умишлено убийство, извършено с особена жестокост, представляващо престъпление по чл.116 ал.1 т.6 във връзка с чл.115 от Наказателния кодекс, даде показания в залата.

По думите му, той е невинен по предявеното му обвинение. Рангелов твърди, че му е оказан натиск от полицията да си признае, че е убил Милена. Младият мъж заяви, че бившият шеф на пловдивската полиция Христо Разсолков го бил в ареста, "удрял в областта на бъбреците", и го питал "къде е сгъваемият нож". Така под натиск подписал самопризнанията си.

Припомняме още, че делото първоначално трябваше да се гледа през октомоври м.г. по съкратено производство заради пълните самопризнания на обвиняемия, направени още през юли с.г., но тогава адвокатите на Илиян поискаха то да се гледа по общ характер и да бъдат разпитани всички общи 17 свидетели.

Пред съда Илиян каза още, че когато правили възтановка на убийството по време на следствието, го изнудили да покаже как я е убил с условието, че ще види родителите си.

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

01 Ян, 2017

Убиецът на Милена влезе с пранги в съда

27-годишният Илиян се е опитал да се самоубие

Започна съдебното заседание по повод убийството на Милена Димова, което се случи на 29-ти декември 2016-та година. Момичето, родом от Ново село, живеело със своя приятел и годеник - 27-годишният Илиян Рангелов, който бе привлечен като обвиняем за жестокото престъпление. Припомняме, че макар първоначално разследването да бе отхвърлило теорията, че именно любимият на момичето е нейният убиец, Илиян Рангелов направи пълни самопризнания. 

Окръжният съд разглежда и в момента мярката за неотклонение на Рангелов, като прокуратурата настоява за най-тежката такава – задържане под стража, докато защитникът на Илиян, адв. Пейчева заяви в съдебната зала, че домашен арест е по-подходяща и удачна мярка, тъй като нейният подзащитен е с чисто съдебно минало и с издадена добра ...

» повече
29 Дек, 2016

Криминалисти смятат, че убийството на Милена е случайно

Теорията за убийство от ревност бързо отпадна

Както по-рано днес ви съобщихме, тази нощ е убита 26-годишната Милена Динова. Тя е родом от Ново село, но от две години е живеела с приятеля си Илиян в Куртово конаре. По време на Коледните празници, Илиян изненадал приятелката си и й направил предложение за брак, а тя приела.

Макар че в началото на деня се появи предположение, че е възможно трагедията с 26-годишното момиче да е породено от ревност, съмненията бързо се разсеяха. Близки и приятели на влюбената двойка разказаха, че Милена и Илиян били много щастливи заедно и след предложението за брак, започнали да планират бъдещата си сватба. Криминалисти заявяват, че това най-вероятно е случайно убийство и не е било насочено ...

» повече
29 Дек, 2016

Убиха жена в Куртово Конаре

Тялото на Милена е намерено на метри от дома ѝ

Млада жена е убита тази нощ в пловдивското село Куртово Конаре, на метри от собствения си дом. Тя се казва Милена Динова, на 26 години, от Ново село, но се преместила в Куртово Конаре заедно със своя годеник, с който планирали сватба.

Милена е работила в предприятието на Новомес в Ново село и по традиция, с колегите и се чакали всяка вечер на едно и също място, когато дават нощни смени, за да отидат заедно на работа. Когато Милена не се появила, колегите от предприятието започнали да ѝ звънят, а телефонът и давал свободно, след което тръгнали да я търсят.  26-годишното момиче е открито само на няколко метра от дома ...

» повече