Обвиненият в убийството на годеницата си Илиян се отрече от самопризнанията си

Темида

Рангелов твърди, че е бит, за да си признае, включително и от бившия шеф на дирекцията в Пловдив

Илиян Рангелов, който е обвинен в убийството на годеницата си 26-годишната Милена Динова днес се отрече от направените самопризнания в съдебната зала. Той заяви, че е обвинен в убийство, което не е извършил, а показанията му са фалшиви.

Припомняме, че на 28 декември 2016 година Куртово Конаре бе разтересно от убийството на красивата Милена. Тя бе открита наръгана на метри от дома, в който живеела с Илиян. Същата вечер отивала на работа за нощна смяна в месарски цех и бързала за среща с колеги, които трябвало да я закарат. Когато момичето закъсняло, мъжете тръгнали да я пресрещнат и я намерили бездиханна, в локва кръв. В крайна сметка следите отведоха разследващите до мъжа, с когото живеела на семейни начала.

Пред Пловдивския окръжен съд днес 28-годишният Илиян Рангелов от Куртово Конаре, срещу когото Прокуратурата внесе обвинение през  май 2017-а година за умишлено убийство, извършено с особена жестокост, представляващо престъпление по чл.116 ал.1 т.6 във връзка с чл.115 от Наказателния кодекс, даде показания в залата.

По думите му, той е невинен по предявеното му обвинение. Рангелов твърди, че му е оказан натиск от полицията да си признае, че е убил Милена. Младият мъж заяви, че бившият шеф на пловдивската полиция Христо Разсолков го бил в ареста, "удрял в областта на бъбреците", и го питал "къде е сгъваемият нож". Така под натиск подписал самопризнанията си.

Припомняме още, че делото първоначално трябваше да се гледа през октомоври м.г. по съкратено производство заради пълните самопризнания на обвиняемия, направени още през юли с.г., но тогава адвокатите на Илиян поискаха то да се гледа по общ характер и да бъдат разпитани всички общи 17 свидетели.

Пред съда Илиян каза още, че когато правили възтановка на убийството по време на следствието, го изнудили да покаже как я е убил с условието, че ще види родителите си.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.