Подтепето

темида

22 Май, 2018

Габриела Медарова се връща в ареста

Тя поиска да се лекува и да продължи да учи

След като чу решението на съда, младата жена се довлече до първия стол зад гърба ѝ и започна да плаче неистово

Пловдивският окръжен съд не потвърди мярката за неотклонение „подписка“ спрямо Габриела Медарова, постановена от районните магистрати за престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. чл. 130 ал.2 от НК. Тричленен състав днес уважи искането на прокуратурата за „Задържане под стража“.

Разплаканата Габриела каза на съда, че иска да е на свобода, да бъде с родителите си и да може да продължи да се лекува и да учи. След като чу решението на съда, младата жена се довлече до първия стол зад гърба ѝ и започна да плаче неистово. Родителите ѝ я наобиколиха и в този момент в залата влезе съдебна охрана.

Очаквайте подробности

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

22 Май, 2018

Адвокатът на Габриела Медарова поиска психиатрична експертиза

Студентката бе окована в белезници и откарана в ареста веднага след произнасянето на съда

Окръжен съд определи най-тежката мярка – „задържане под стража”, за Габриела Медарова днес. Делото бе по протест на Прокуратурата срещу определената мярка „подписка“ от Районен съд по обвинението, че е разбила носа на непознато момиче в тоалетната на пловдивско заведение.

След като чу решението на съда, което е окончателно, Габриела се добра до близкия стол и зарида силно. Баща ѝ веднага се притече до нея с шише вода, но в това време в залата влязоха служители на Съдебна охрана. Студентката бе окована в белезници и откарана в ареста.

В мотивите си за искане на арест прокурорът изтъкна, че съществува обосновано предположение за това, че именно тя е ...

» повече
18 Май, 2018

Габриела Медарова излезе на свобода с мярка „подписка”

Съдът констатира липса на достатъчно доказателства срещу нея

Габриела Медарова бе освободена от следствения арест с решения на районния съд. Темида не откри достатъчно доказателства, че тя е извършила престъплението, в което е обвинена и пусна студентката с мярка „подписка”.

Районен съд – Пловдив, след като изслуша страните и се запозна с материалите по делото, прие, че искането на Районна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Габриела Медарова е неоснователно и го остави без уважение.

От представените в съдебната зала доказателства от досъдебното производство  съдът констатира, че очевидци на извършване на деянието са били приятелят на обвиняемата, както и самата пострадала. За обосноваване достоверност на такива показания представителят на обвинението посочи като доказателство протокол за оглед ...

» повече
18 Май, 2018

Изгониха журналистите от заседанието за мярката на Габриела с обяснението, че залата е тясна

В зала № 9 на Районен съд Пловдив се влиза зад гардероба, което е нарушение на наредбите за безопасност  

Според защитата на арестуваната, запис камери пред тоалетните на бара доказва невинността ѝ

 

Съдия Димитър Кацарев нареди журналистите да напуснат зала № 9 на Районен съд – Пловдив, в която се гледа искането на Районната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Габриела Медарова за престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. чл. 130 ал.2 от НК. Магистратът изтъкна, че помещението не може да събере всички желаещи да присъстват на откритото заседание.  

Въпросната зала е не само малка за разглеждане на дела с широк обществен и медиен интерес, достъпът до нея е меко казано затруднен. Половината от ...

» повече
14 Май, 2018

Студентката Габриела Медарова отново се озова в ареста

Този път я задържаха за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди

Разбила носа на друго момиче пред тоалетните в Мегами  

Половин месец след като напусна ареста, студентката Габриела Медарова се върна в него. Тя бе задържана за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на друго момиче. Инцидентът, при който Габриела разбила носа на Катя А., се случил пред тоалетните в клуб Мегами.

„Районна прокуратура-Пловдив разпореди провеждането на бързо производство. От установените към настоящия момент факти е видно, че в ранните часове на 11 май, Катя празнувала рожден ден със свои приятели в Мегами. Около 02.50 часа тя отишла до тоалетната в заведението и на излизане непознато за нея лице от женски пол й нанесло удар ...

» повече
26 Апр, 2018

Габриела Медарова не е танцьорака, а студентка по „Маркетниг“ в ПУ

Танците били инцидентно и с „огромния“ хонорар от 100 лева подпомагала родителите си в издръжката

Медиите са я разпънали на кръст и са я очернили, каза в съда адвокат Орлин Търновалийски  

Защитата на обвинената 20-годишна Габриела Медарова за автомобилното меле пред жилищен комплекс „Оазис – 4“ в пловдивския квартал Кючук Париж представи пред Окръжен съд днес удостоверение, че тя е студентка в I-ви курс по специалността „Маркетинг“ в Пловдивския университет. Адвокат Орлин Търновалийски изтъкна в пледоарията си, че медиите са очернили образа на момичето, което всъщност е безработно. Танците били инциденти и с „огромния“ хонорар от 100 лева вендъж - два пъти седмично подпомагала родителите си в издръжката.

Това се случи на днешното заседание в Окръжен съд, където пловдивчанката, която потроши 10 ...

» повече