Подтепето

темида

07 Юли, 2018

Доктор Вальов влиза в съда

Бившият директор на Онкодиспансера е обвинен за неконтролирано разходване на средства

Ексдиректорът на Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД, заради когото кметът Иван Тотев проля сълза по време на сесия на Общински съвет, ще се изправи пред Окръжен съд – Пловдив идната седмица.

Срещу подсъдимия д-р Красимир Вальов е повдигнато обвинение в това, че на 31.08.2016 г. в гр. Пловдив като управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД в качеството си на длъжностно лице по смисъла на чл. 93 т.1 б. „Б“ от НК – възложител по Закона за обществените поръчки, не положил достатъчно грижи за възложената му работа във връзка с ефективното и добросъвестно разходване на средствата на дружеството, като без да проведе пазарни консултации, без да потърси съвети от независими експерти или органи или от участници на пазара за цените на томографите, с Решение №185/31.08.2016 г. открил обществена поръчка с предмет: „Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на 32-срезов компютърен томограф за нуждите на „КОЦ – Пловдив ЕООД“ с прогнозна стойност 950 000 лева без ДДС, която завършила със сключването на договор, въз основа на който от „Меркурий комерсиал“ ООД доставили 32-срезов компютърен томограф за нуждите  на „КОЦ – Пловдив ЕООД“ с цена на томографа – 898 000 лева без ДДС и от това последвали значителни щети за „КОЦ – Пловдив ЕООД“ в размер на сумата от 405 190,92 лева без ДДС, явяваща се разликата между стойността на томографа по договора и реалната пазарна стойност на доставения компютърен томограф, като престъплението е в особено големи размери, представляващо особено тежък случай – престъпление по чл. 219 ал.4 вр. ал.1 от НК.

Делото е насрочено в разпоредително заседание.  

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

10 Юли, 2018

Съдът не върна обвинителния акт срещу д-р Вальов

Делото продължава по общия ред

Потвърдиха мярката „подписка“ на бившия шеф на КОЦ-Пловдив

Тричленен съдебен състав на Окръжен съд – Пловдив с председател съдия Станислава Бозева отхвърли искането на адвоката на бившия управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ д-р Красимир Вальов за връщане на обвинителния акт с мотив за допуснати процесуални нарушения. Това стана ясно днес по време на  разпоредително заседание, на което д-р Вальов се яви със защитник от столицата – адв. Пламен Вълканов.

Припомняме, че ексшефът на Онкодиспансера стигна до подсъдимата скамейка с  обвинение, че „на 31 август 2016 г., като управител на медицинското заведение, не е положил достатъчно грижи за възложената му работа, като без да проведе пазарни консултации, без да потърси съвети от независими експерти или органи или ...

» повече
10 Юли, 2018

Бившият шеф на КОЦ-Пловдив д-р Красимир Вальов се яви в съда

Според адвоката на Вальов липсва икономическа експертиза от страна на обвинението

Започна разпоредителното заседание по обвинението срещу.бившият шеф на КОЦ - Пловдив д-р Костадин Вальов за безстопанственост и причинени вреди на Онкодиспансера. Защитата на доктора - адв. Пламен Вълканов заяви, че правото на Вальов на защита в досъдебното производство е било нарушено и обвиненията не са обосновани защото липсва икономическа експертиза.  Д-р Вальов, за когото преди време кметът Иван Тотев проля сълзи в Общинския съвет, е обвинен за неконтролирано разходване на средства при обществени поръчки.

Не се яви представител на медицинското заведение. 

Очаквайте подробности!

» повече
24 Ноев, 2016

Освободиха директора на Онкото

Ясно е, че се иска нещо задкулисно, но никой не смее да каже какво е то, заяви Тотев

Д-р Марияна Янева е новият временнозаемащ поста

Въпреки оптимистичните настроения, които се носеха за директора на КОЦ – Пловдив, д-р Крамисир Вальов, той бе освободен от длъжност преди броени минути. 34 души гласуваха ЗА неговото освобождаване, 11 изявиха желание медикът да запази поста си, а 4 не изразиха мнение по темата. Новият, временно изпълняващ дейността, директор на КОЦ ще бъде Марияна Янева, която сподели, че е изключително изненадана от развоя на събитията. Тя прие поста, но само до избирането на нов изпълняващ длъжността директор на лечебното заведение.

Стана ясно още, че Община Пловдив ще се опита по всякакъв начин да защити Онкодиспансера и ...

» повече
22 Ноев, 2016

Ген. Атанасов – Вальов трябва да понесе отговорност за нарушенията в Онкото

Д-р Карауланова не трябва да се премахва от длъжност, твърдят от ДСБ

На пресконференция, състояла се тази сутрин заместник-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов и Йордан Иванов, член на партията и председател на пловдивската организация, дадоха своята категорична позиция, че директора на КОЦ Пловдив – д-р. Вальов, трябва да бъде освободен от длъжност.

Въпреки че ако подобно решение бъде взето окончателно, лекарите, работещи в медицинския център, ще въстанат и излезнат на протести, за да защитят директора си, той трябва да понесе отговорност за нарушенията, засечени в институцията.

Това твърдят ген. Атанасов и Йордан Иванов, като допълват, че медиците трябва задължително да бъдат подкрепени и атаките срещу тях прекратени.

Тяхното мнение се различава от това на бившия вече член на партията – Петър ...

» повече