Ултраси мятали бомбички по полицията в Колодрума

Криминале

Частна фирма от Пловдив охранявала събитието

7 полицаи са пострадали, 8 са арестуваните хулигани

Вечер на бойните спортове в Многофункционална спортна зала „Колодрума“ в Пловдив се превърна в бойно поле в действителност в събота 19 май. Както ви съобщихме по-рано днес осем души за задържани след сбиването снощи. Сигналът е получен около 23.30 часа в събота срещу неделя. Конфликтът е преустановен с намесата на Специализирани полицейски сили. По първоначални данни, участниците са фенове на ЦСКА и Локомотив Пловдив.

7 полциаи са пострадали, те са били прегледани, оказана им е медицинска помощ и са освободени. Нямат сериозни рани. Това заяви в специално изявление по случая директорът на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков. Има нанесени материални щети в зала Колодрума, които в момента се в процес на установяване, каза още той пред Дома на културата в Пловдив, където се включи в благотворителен базар за набиране на средства за децата на загинали служители на МВР.

8 са арестуваните хулигани до момента, продължава установяването на съпричастни лица.  

„Към 23,30 часа е получен сигнал от хора в залата за напрежение между футболни фенове и зрители на спортното мероприятие. След футболна среща на стадион Локомотив, в залата пристигат фенове и започват да отправят обиди към други фенове в публиката. Ние обаче вече имахме информация, че нещо се случва и благодарение на бързата реакция бяхме тук преди да започнат действията на запалянковците,“ разказа ст. комисар Илков.

Непосредствено след влизането на специалните сили в Колодрума започват да хвърчат самоделни бомбички. „При някои от бомбичките колеги, в стремежа си да овладеят ситуацията, са леко наранени, без сериозни последици, има и един напръскан със спрей в лицето от футболен фен,“ съобщи директорът на Областната дирекция на МВР.

Полицията предприела всички действия да не допусне да пострадат посетителите в залата. Хулиганите са изведени, но конфликтът се пренася отвън на паркинга, където продължава хвърлянето на бомбички.

По думите на Илков, организаторите на събитието в Колодрума са от Варна. Те са изпратили уведомление до ОД на МВР, в което се казва, че охраната на мероприятието е поета от частна фирма. Как са допуснати внесените бомбички в залата, може да каже организатора и охранителната фирма от Пловдив, коментира Атанас Илков.

В случая МВР-Пловдив е имало сили отвън, които са подали навременна информация на колегите си. По снощните нарушения работи един огромен екип от колеги, след приключване на цялостната проверка данните ще се докладват на дежурния прокурор, заяви още ст.комисар Илков.

Споделете ни във:

Подобни статии

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.