Подтепето

криминале

20 Май, 2018

Ултраси мятали бомбички по полицията в Колодрума

Частна фирма от Пловдив охранявала събитието

7 полицаи са пострадали, 8 са арестуваните хулигани

Вечер на бойните спортове в Многофункционална спортна зала „Колодрума“ в Пловдив се превърна в бойно поле в действителност в събота 19 май. Както ви съобщихме по-рано днес осем души за задържани след сбиването снощи. Сигналът е получен около 23.30 часа в събота срещу неделя. Конфликтът е преустановен с намесата на Специализирани полицейски сили. По първоначални данни, участниците са фенове на ЦСКА и Локомотив Пловдив.

7 полциаи са пострадали, те са били прегледани, оказана им е медицинска помощ и са освободени. Нямат сериозни рани. Това заяви в специално изявление по случая директорът на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков. Има нанесени материални щети в зала Колодрума, които в момента се в процес на установяване, каза още той пред Дома на културата в Пловдив, където се включи в благотворителен базар за набиране на средства за децата на загинали служители на МВР.

8 са арестуваните хулигани до момента, продължава установяването на съпричастни лица.  

„Към 23,30 часа е получен сигнал от хора в залата за напрежение между футболни фенове и зрители на спортното мероприятие. След футболна среща на стадион Локомотив, в залата пристигат фенове и започват да отправят обиди към други фенове в публиката. Ние обаче вече имахме информация, че нещо се случва и благодарение на бързата реакция бяхме тук преди да започнат действията на запалянковците,“ разказа ст. комисар Илков.

Непосредствено след влизането на специалните сили в Колодрума започват да хвърчат самоделни бомбички. „При някои от бомбичките колеги, в стремежа си да овладеят ситуацията, са леко наранени, без сериозни последици, има и един напръскан със спрей в лицето от футболен фен,“ съобщи директорът на Областната дирекция на МВР.

Полицията предприела всички действия да не допусне да пострадат посетителите в залата. Хулиганите са изведени, но конфликтът се пренася отвън на паркинга, където продължава хвърлянето на бомбички.

По думите на Илков, организаторите на събитието в Колодрума са от Варна. Те са изпратили уведомление до ОД на МВР, в което се казва, че охраната на мероприятието е поета от частна фирма. Как са допуснати внесените бомбички в залата, може да каже организатора и охранителната фирма от Пловдив, коментира Атанас Илков.

В случая МВР-Пловдив е имало сили отвън, които са подали навременна информация на колегите си. По снощните нарушения работи един огромен екип от колеги, след приключване на цялостната проверка данните ще се докладват на дежурния прокурор, заяви още ст.комисар Илков.

  • 20 Май, 2018 | Пешо
    Кофти.Горките полциаи.
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

23 Май, 2018

Съдят участниците в мелето на Колодрума по бързата процедура

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвиненията за хулиганство

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда осем бързи производства срещу осем лица, привлечени като обвиняеми за хулиганство, във връзка с инцидент по време на спортно мероприятие, провело се на 19 май 2018 г. в гр. Пловдив.

Разследването по делата приключи в рамките на разпореденото от наблюдаващите прокурори 72-часово задържане на осемте обвиняеми. В този срок бяха разпитани множество свидетели, приобщени записи от видеокамери и извършени други процесуално следствени действия.

Предстои Районен съд - Пловдив да заседава по делата срещу осемте обвиняеми лица.

» повече
21 Май, 2018

Осемте задържани след мелето в Колодрума остават в ареста за 72 часа

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава осем бързи производства за хулиганство

Под наблюдението на Районна прокуратура-Пловдив са образувани осем бързи производства за хулиганство във връзка с инцидент по време на спортно мероприятие, провело се на 19 май 2018 г. в гр. Пловдив.  В хода на бързите производства са били задържани осем лица, по отношение на които, на 20 май 2018 г., дежурен прокурор в Районна прокуратура-Пловдив е постановил задържането им за срок от 72 часа. До момента са разпитани над 25 свидетели, проведени са множество оперативно-издирвателни мероприятия по установяването на очевидци, приобщени са записи от камери, събират се доказателства по делата, като продължават да се извършват и други процесуално-следствени действия.

» повече
20 Май, 2018

Появиха се видеа от мелето в зала Колодрума

На бойното поле летят димки и бомбички

Водещият зове: Стига, момчета! Не разваляйте шоуто!

Охраната не се вижда

Няколко любителски видеа се появиха в различни платформи след оповестяването на подробности от снощното кърваво меле в Колодрума. Скандалът е вазникнал между фенове на ЦСКА и Локомотив (Пловдив). В масовите безредици са участвали около 200 души.

В залата летят предмети и бомбички, става ясно от видеоматериалите . Според запознати на провеждащото се там бойно шоу с най-голям интерес се е ползвала  битката между Владислав Кънчев от "ANIMALS" и Виктор Николов от "Lauta Army". Зрители разказват, че Кънчев не бил доволен от съдиите, което разпалило искрата на страстите в залата и дало старт на боя между  фракциите.

На един от клиповете тийнейджъри коментират, че ...

» повече
20 Май, 2018

Осем души за задържани след сбиване в Колодрума

Осем души за задържани след сбиване снощи в зала Колодрум. Сигналът е получен около 23.30 часа в събота срещу неделя. Конфликтът е преустановен с намесата на Специализирани полицейски сили. По първоначални данни, участниците са фенове на ЦСКА и Локомотив Пловдив. По случая работят служители на Пето районно управление на полицията.

Очаквайте подробности

» повече