Класната на непълнолетен касапин и жертвата му: Много кротки деца са, но не им се учи

Темида

Иван Генчев откраднал дневника на класа заради 40 неизвинени отсъствия

Иван Генчев на подсъдимата скамейка Много кротки деца са. Но не им се учи! Така описа Иван Генчев и Искрен Илиев класната им ръководителка в съда днес. Двете момчета за първи път кръстосаха погледи след бруталното клане, което Иван устрои на приятеля си Искрен през октомври 2013-та, когато бяха на по 16 години. Двамата застанаха един срещу друг пред Темида сутринта, когато стартира делото срещу обвинения в опит за убийство Иван.

Преди година и половина двамата се събират в дома на Искрен в Кършияка. Решават да му отпуснат края след края на часовете в УГХТТ. Експертизите по делото доказват, че десетокласниците са употребили алкохол и наркотици. В един момент се спречкват, а скандалът се превръща в истинска касапница. Хвърлят се бутилки, вадят се ножове. Иван обаче надделява жестоко над иначе най-добрия си приятел като го намушква цели 12 пъти с нож за хляб в гърдите и корема. Докато се отбранявал Искрен също успява да нарани сериозно съученика си.  
Най-смразяващото в цялата история е, че Иван оставил Искрен да се дави в собствената си кръв, най-спокойно си тръгнал от апартамента на семейството му и се запътил към автогара Филипово, за да си чака автобус за дома. Там обаче случайни свидетели виждат, че целият е в кръв и се обаждат на Бърза помощ. Така Иван се озовава с линейка на път за Окръжна болница по същото време, в която карат Искрен към спешното в УМБАЛ „Св. Георги”, където медиците се бориха дълго за живота му.

На старта на делото днес стана ясно, че касапинът е можел да контролира постъпките си, но е бил изключително гневен. Това личи от последователността на ударите с нож, начинът и силата на нанасянето им. Заради тях той е обвинен в опит за убийство по особено жесток начин. Бяха разпитани класните ръководителки на момчетата до 8-ми клас и след това. И двете твърдяха, че са кротки момчета. Едната обаче си спомни, че преди време обвиненият в опит за убийство Иван Генчев откраднал дневника на класа заради натрупани 40 неизвинени отсъствия.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.