Конкурсът за Уличен Стил вече е към своя край

Под небето

Street Style Bulgaria 2016 раздава награди

Едни от най-атрактивните съпътстващи събития, които предхождат Седмиците на модата по света, са фото конкурсите за Уличен  Стил. България също има привилегията да бъде част от този вълнуващ триумф на стила и с него да напомни, че остава малко повече от месец до началото на 31-вата сесия на национално-представителната Седмица на модата на България/Fashion Week Bulgaria.

                Организатор на конкурса е Националната камара за мода на България, чрез търговската марка на Българската асоциация на модните фотографи/Bulgarian Fashion Photographers Association, която притежава.

                28-те областни града на България бяха поканени от организаторите, чрез персонални писма до Кметове на общини, Заместник Кметове по култура, Дирекции и Отдели по култура и Връзки с обществеността и медии. Също така бе разпространена и открита покана към представителите на фотографската общност у нас. 12 от тях приеха да влязат във финалната битка на първото издание на конкурса, а именно: Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Пазарджик, Пловдив, Силистра, София град и София област, представлявана от Копривщица.

                На конкурсен принцип чрез портфолио бяха избирани регионалните победители – фотографи. В някои градове конкуренцията межу номинираните фотографи бе доста оспорвана, като нарп. от 10 в София да се излъчи един регионален победител или от 5 номинирани в Пловдив – 1 и т.н. Така се оформиха 12-те регионални победители – национални финалисти, избрани от общо 48 фотографски номинации. Всеки един от тях направи специална селекция от снимки на най-добре облечените и модерни българи в уникален стил, дали съгласие да застанат пред обективите им като участници в категория Styler. Това ново за България определение, се отнася за хората, които показват, демонстрират моден стил по свое собствено виждане чрез съчетаване на облекла, аксесоари, грим, прическа, маниер и поведение. То е валидно за всички възрастови групи, като при малките деца стилът и вкусът се изгражда от родителите в най-ранна възраст. Терминът Styler идва от стилен, модерен, актуален стил, който показвате и който би могъл да се утвърди като модна тенденция, чиито диктатори са именно Street Style фотографите.

                Националният полуфинал на конкурса за Уличен Стил на България/Street Style Bulgaria 2016 започва след броени дни чрез открито гласуване във фен страницата на Fashion Week Bulgaria тук: https://www.facebook.com/fashionweekbulgaria

                Всеки един от Вашите гласове в периода от 24-ти до 30-ти октомври има решаващо значение за определяне на кадър номер 1 на съответния регион. 12-те национални финалиста от своя страна ще влязат във финалната битка за определяне на победителите в 3 категории в класация на Топ 10 Street Style модни фотографи – Репортери на България, Styler и Най-стилни и модерни градове. Финалното гласувене ще бъде в периода от 1-ви до 7-ми ноември, когато ще бъдат ясни и победителите.

                В анализа на модните тенденции на снимките – победители се включват още акредитираните модни блогър и медии, които ще се погрижат за представянето на участниците, коментари и тенденции на уличния стил в България за 2016 г. с представителна извадка от 12 региона и ще определят класацията за Топ 10 Улични тенденции в страната.

                Конкурсът Street Style ще раздаде и много награди. Акредитация като официални фотографи на 31-вата сесия на национално-представителната Седмица на модата на България/Fashion Week Bulgaria, която ще се проведе от 24-ти до 30-ти ноември в Пловдив, получават Топ 10-те Модни и Street Style фотографи на България. Паричната награда на победителя сред тях се определя по 1ст. от всеки подаден глас, от които 10% ще бъдат предоставени за 5-те благотворителни каузи подкрепяни от Fashion Week Bulgaria.

Също така ще бъде открита фото изложба на Топ 10-те най-кадри от конкурса. Победителят моден фотограф ще представи България и в Balkan Street Style, което ще се проведе в Нови Сад, градът, който наскоро беше избран за Европейска столица на културата 2021 по време на Serbia Fashion Week.

Наградата за Styler е Почетен Диплом, ВИП покана за всички събития по време на Fashion Week Bulgaria от 24-ти до 30-ти ноември 2016 и Serbia Fashion Week през април 2017 и още: Номинация за 1-те Български Награди за Стил в категория „Уличен Стил“, чийто финал за 2016 г. ще бъде в периода 1-7 април 2017г.

За града, където е направена фотографията-победител, ще бъде връчен Почетен Диплом за Най-стилен и модерен град, лично на Кмета на града-Победител по време на Fashion Week Bulgaria в официална Церемония на 24-ти ноември 2016, четвъртък в Пловдив, с която ще бъде открита и 31-та сесия на национално-представителната Седмица на Модата на България.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.