Коледен концерт на община Пловдив

Под небето

В програмата: 
• ДВГ "Пеещите котенца"
• Трио „Сопрано“ 
• Струнен дует „Weil“
 • Биг Бенд – Пловдив  

Трио  Soprano Music е създадено в началото на 2009 година в състав: Петя Вардева – лиричен сопран с колоратурни височини; Денислава Станева – драматичен сопран; Биляна Андрончева – спинтов сопран.
Изпълненията им се основават на класическата музика, но с модерно и иновативно звучене. В репертоара им присъстват най-известните оперни арии, евъргрийни, руски песни и мюзикъли. Trio Soprano Music имат участия на едни от най-големите сцени в България – зала 1 на НДК, Античен театър Пловдив, Арена Армеец София и още много други.
Дует WEIL http://www.weilduet.com/  струнен дует – китара и виола от Пловдив.Модерно звучене на класически и съвременни произведения.Били са подгряваща група в Шоуто на Слави.

Дата: 23 декември 2015 г. 

Място: Открита сцена на пл. „Стефан Стамболов“

Начало: 17 часа

TOGETHER FOR CHRISTMAS

“TOGETHER FOR CHRISTMAS” е тридневен коледен фестивал, който ще се проведе на 25, 26 и 27 декември в Концертна зала на Държавна опера Пловдив  (бившия партиен дом, пл.Централен № 1). Събитието се организира с подкрепата на Община Пловдив.

Идеята на фестивала е да бъдат обединени успешни, добре познати фестивални платформи и да се даде възможност за партньорство между клубове (музикални, барове) с общи интереси и близки като таргет аудитории.

Първото издание на  “TOGETHER FOR CHRISTMAS” ще представи и обедини в три последователни дни, три от най-успешните фестивални платформи у нас:

25.12.петък      

WAKE Ъп България AIR FESTIVAL е фестивал, който се провежда в Родопите, в района на община Куклен за 5-та поредна година. Фестивалът е представил през годините многообразни артисти, дал е възможност за изява на ателиета и работилници, които се занимават с традиционни и иновативни занаяти. С всяка следваща година, съдържанието му се обогатява количествено и качествено, което води до прогресивно нарастване на посещаемостта.
26.12.събота

TRANSFIGURATION FESTIVAL – Първото издание на фестивала Transfiguration (6-9 август) в планинското село Долен беше едно от най-важните събития тази година. 

Въпреки своята многопрофилност, в основата на преживяването Transfiguration несъмнено се намира музиката. В Долен беше събрано една голямо семейство от изключително близки музиканти – хората от Исихия, Кайно йесно слонце, Irfan и smallman. Наоколо бяха и значително по-млади музиканти като Иван Шопов от Бalkansky и гърците от Villagers of Ioannina City, както и легенди в своя стил като Теодосий Спасов и турците Baba Zula. 

27.12.неделя 
КАПАНА ФЕСТ – Без никакво съмнение, КАПАНА ФЕСТ с изненадващо второ есенно издание, още докато хората говореха за пилотното лятно и с обещаваща амбициозна заявка да се превърне в един от знаковите европейски улични фестивали, е явлението на 2015, което успя да се открои измежду наситената от събития, концертна фестивална програма.  25 000 души посетиха пилотното четиридневно събитие през юни и няколко месеца по-късно – през септември, 40 000 оживиха душата на квартала за творчески индустрии за три дни, за да направят от КАПАНА ФЕСТ най- бързо прогресиращият уличен фестивал, събрал в програмата си десетки изпълнители, домашни работилници, танцови формации, улични артисти, дизайнери, меломани.

Първото издание на TOGETHER FOR CHRISTMAS ще бъде подкрепено от култовите пловдивски клубове APARTMENT 101, NO SENSE и Bee Bop Cafe. Това ще придаде допълнителна тежест и ще помогне за бързото популяризиране на събитието. 

Идеята за организирането на този фестивал е естествено продължение на провелия се на същото място (28.12.2014г.) еднодневен коледен рок концерт, който представи MINDOWN, NAMELESS DAY RITUAL и SMALLMAN. Бандите, взели участие са едни от водещите рок групи у нас и през годината взеха участие в концертите на BLACK LABEL SOCIETY, TRANSFIGURATION FESTIVAL и КАПАНА ФЕСТ.
Програмата за предстоящото събитие в Концертна зала ще представи най-успешните имена от взелите участие във тазгодишните издания на трите фестивала, както и други водещи имена от родната концертна сцена.

LINE UP 25.12.15
HILLA
WOSH Mc & Yoko
EMIL PRIZE
AFTEREIGHT & YOURS TRULY

LINE UP 26.12.15
GABANA
COLLAPSO
ODD CREW

LINE UP 27.12.15
4 QUESTIONS
Нещо Цветно
РЕВЮ
МИЛЕНИТА
ОСТАВА

КОЛЕДА В КАПАНА
Програма

19 – 25 декември  2015г.
Коледен базар         
ул. „Христо Дюкмеджиев“ и ул. „Златарска“
Щандове с коледни подаръци, греяно вино в коледната къщичка на ул.“Златарска“

Акция „Следвай елхите в „Капана“
Различни локации в кв. „Капана“ 

21 – 22 декември 2015г.                                                    
Коледните грамофони на dj Skill        
Коледна музика

23 декември 2015г.
Коледен концерт на женски хор „Тримонциум“
ул. „Златарска“

24 декември 2015г.  
Среща с Дядо Коледа
Желаещите могат да си направят снимки с добрия старец
ул. „Златарска“

21 – 27 декември 2015г.
Коледен фермерски пазар
ул. „Магура“

За връзка с организатора :  Никола Сивков 0888 32 10 97

Новогодишен концерт
31 декември 2015 г.
Място: Открита сцена на пл. „Стефан Стамболов”

22.00 ч., Концерт на рок група „Кикимора“, Николо Коцев и Йорн Ланде 
23.30 ч., Посрещане на Нова година с Фолклорен ансамбъл „Тракия”, 
излъчване на живо на новогодишното приветствие на Президента на Р България, г-н Росен Плевнелиев
1 януари 2016 г.
00.00 ч., Празнични илюминации и Новогодишно хоро с Фолклорен ансамбъл „Тракия”
0.30 ч., Александър Деянов – SkilleR, световен шампион по бийтбокс
0.50 ч. Концерт на поп изпълнителя Любо Киров
1.30 ч., Диджей – шоу  на Dj Groovy

Споделете ни във:

1 thought on “Коледен концерт на община Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.