Изринаха 10 чувала буклук от Велопарка в Пловдив

Под небето

Коплексът готов за сезона

150 литра с отпадъци изнесоха доброволци от Велоклуб Крва спица в пролетно почистване. Около 15 човека възстановиха чистотата за един ден във Велопарк Пловдив тази събота.
Фрапиращо остана за чистниците, че таксиметровите шофьори, които спират на бул. Свобода, продължават да считат парка за бунище и са го превърнали в отвратителна гледка. От велоклуба възнамеряват да се обърнат към кмета на район Западен за решение на проблема, евентуално с разполагане поне на кошчета за боклук.
Все пак благодарение на милостивата зима, велосипедните съоръжения не са се нуждаели от много ремонти и бързо бяха приведени в годен за каране вид, след което бяха тествани, както от кривите спици, така и от обичайните посетители на велопарка, които само чакаха доброто време, за да извадят колелата от гаражите.
За съжаление обаче гражданите, използващи паркинга на бул. Свобода на входа към "Велопарк Пловдив" не са били толкова милостиви, а направо изключително жестоки. В течение на година входът към парка бе превърнат в бунище, от което доброволците от "Крива спица" изнесоха над 15 столитрови чували пълни догоре с отпадъци.
С почистването на Велопарк Пловдив се поставя началото на активния сезон за тази година, през който предстоят подобрения на велопарка, събития в града и в планината, състезания и разбира се – карания в планината!

Споделете ни във:

3 thoughts on “Изринаха 10 чувала буклук от Велопарка в Пловдив

  1. В заглавието пише „10 чувала“ в статията пише “ 15 столитрови чували“ не че е голям проблем колко са точно , но прави впечатление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.