ГрадътКултураНовини

Най-новото българско арт кино и много гости на предстоящия София филм фест в Пловдив

4 български филма  и 4 международни копродукции с българско участие ще можем да гледаме на предстощия София филм фест в Пловдив в Lucky Дом на киното. Любимият фестивал стартира на 15 март и ще продължи до 31 март с ежедневни прожекции на най-новото от българското и световното арт кино, а по традиция за много от прожекциите се очакват и специални гости за среща с публиката.

„Защото обичам лошото време“ е най-новият филм на Яна Лекарска. На големия екран ще видим Владимир Михайлов и Иван Бърнев. Историята ни среща с Ирина, която след дълга пауза се завръща в крайморското градче, където е прекарвала детските си лета и среща Борис – детски приятел, с когото преоткриват миналото. Прожекцията е на 21 март от 18:30 часа, а като специални гости пристигат режисьорът Яна Лекарска и актьорите в главните роли Владимир Михайлов и Неда Спасова.

„Мегдан: Между водата и огъня“ – копродукция на Сърбия, Молдова и България е под режисурата на Тодор Чапкънов . В този филм се срещаме с Петър – бивш състезател по водна топка, който иска да възроди славата на отбора си, но за целта затъва в дълбините на балканския подземен свят. Прожекцията е на 24 март от 18:00 часа, а специален гост в Пловдив ще бъде режисьорът Тодор Чапкънов и актьорите във филма от Сърбия.

Фестивалът се открива на 15 март от 18:30 часа с българска прожекция. „Пулсиращи тепета“ ни среща с легендарния Тома Спространов, рекордьор за най-дълго задържал се радиоводещ. Закриването е с коопродукцията на Великобриатния и България – „Ретроспект“, който епод режисурата на живеещия в Пловдив Стивън Луис Симпсън („Нито вълк, нито куче“). Заснет е изцяло в Пловдив и с пловдивски актьорски състав, в който ще видим Юлия Йорданова – Керана, Симеон Алексиев, Елена Кабасакалова и други популярни имена от пловдивската сцена. Прожекцията е на 31 март от 18:30 часа, като отново с публиката ще се срещнат звезди от големия екран.

Специално внимание ще бъде обърнато и на музиката с „Балканска черна кутия“ – филм за музикалният проект „Котарашки“. Прожекцията е на 28 март от 18:30 часа, а същата вечер след кинопрожекцията ще има и концерт на бандата в „Bee Bop Café“ непосредствено до LUCKY Дом на киното.

Българската програма на фестивала се допълва с копродукцията между България и Турция  „Живот“ – драматична и романтична история по улиците на Истанбул, „Клопка“ наНадежда Косева – с който ще бъде открит фестивалът в София и „Съзряване“  – българо-гръцки филм, който разказва за бързото израстване чрез любовта на една тийнейджърка по улиците на Атина.

Билетите ще са цени 10/9лв. Карта за 5 прожекции ще струва 45 лв. София Филм фест в Пловдив се провежда със съдействието на община Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Хора, макар и да ми харесва, че имам доста информация от статията за филмите, които ще се прожектират, така и не оставихте мястото на тяхното провеждане. Единствено бих предположил, че ще са в Lucky Cinema, непосредствено до Bee Bop Cafe.

    1. „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ Ф ПЛОВДИВ“ АБЕ ЩО НЕ ИЗТРЕЗНЕЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИШКАТЕ…?

      СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ Е НА ТРАМВАЙНАТА СПИРЛА С ВОДИТЕ НА ЦЕНТРАЛНА БАНЯ, БЕ МИЛКО!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина