АктуалноГрадътНовини

Митрополит Николай осъди остро нападението на Русия над Украйна (СНИМКИ)

На молебена за мир на Националния празник отсъстваха почетните посланици на Русия и Украйна Георги Гергов и Димитър Георгиев

Митрополит Николай Пловдивски осъди остро нападението на Русия над Украйна и определи войната за Киев като „братоубийствена“. Това се случи по време на молебен за мир, проверен в катедралния храм Успение Богородично. В дългото си слово преди молебена той подчерта на няколко пъти, че Русия е предприела абсолютно неприемливи за православния свят действия срещу Украйна.

Владиката наблегна и на факта, че днешният празник е такъв, благодарение на всички жертви, дадени по време на Руско-турската освободителна война – от руски, украински, финландски, грузински и други войни.

На молебена присъства цялата местна власт – кметът Здравко Димитров, областният управител Йордан Иванов, общински съветници, председателят на общинския съвет и други. Забеляза се отсъствието на почетните консули на Русия и Украйна Георги Гергов и Димитър Георгиев, които обикновено са в много близи отношения с Николай Пловдивски и делата на Пловдивска митрополия.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. ПолитБюро („цялата местна власт“ ЗАПЛАТАДЖИИ) вместо да се мъкне по религиозническите преструвки ешмедемета на ДЪРЖАВНАТА (?!?) БП“Църква“ Лимитед пресз работно време да се бяха погрижили да си ГЛЕДАТ РАБОТАТА ЗА КОЯТО ИМ ПЛАЩАМЕ

    1. През турско можеше да има значение какво проповядва Миколай Герголюб Баретов. И кому раздава Тиквен Медал „ЕРМ“ / Херм /Хермес – на ортаци КлептоКрати, съзаклятници в нотариалните му магьосничества.

      САН КИРИКО = кражбата на века от МАА =Междунар. Академия по Архитектура, от джоба и от залъка на архитектите, отчислявали десетилетия наред половината от всеки хонорар – без нито стотинка църковна нито държавна.

      Ами като настъпи ВИДОВДЕН, попе, Геената Огнена как ще прескочиш? Или ти си делови ючбунарски бизнисменин и в такива работи НЕ ВЯРВАШ?

      Нация от послушници много им се иска на МУТРО’ПОЛИТ’ика и неговите биячи, попадии, архонти, архонтеси и архонтчетата им, та драпат за заплати за задължително „веро“учение за неизтрезняващите презвитери.

      Надали.

      В белите държави в 21 век средновековни акъли важат само вътрешно в секти, култове и масонски ложи. Свобода на съвестта. Който иска семинария – прав му път.

      Задължителни идеологии, (всуе)верия и ритуали вече отдавна не важат. Претръпнахме.

      БългароСъветската сибир-азиатска *р*вославна секта Гундяева ни е дъщерна, отцепила се в Схизма от майчината ни изконна византийска константинополска Вселенска Катедра и не е меродавна за душевността нито за духовността на румелийския народец.

      След комунистическите вярвания, практики и квази-религия Суверенът е отделно от БП”Църква” Лимитед.

      По-хигиенично е…

      1. Кара си с даденото му по рождение от татенцето БАРЕТА (Бияч на БКП) именце милият – без МОНАШЕСКО, задължително при пострижение и отречение от светската суета.

        Защо ли? Защото манастир не е помирисвало изчадието комунистическо, никога не е бил честен и почтен МОНАХ, камо ли отшелник, постник, Духовник…

        Пазарлъкът изглежда е бил под преструвка „религиозническа“ да мУтро-полит-иканства из Румелията, да интригантства, да угоява …когото трябва (взаимно, да).

        От пръв поглед още от Името Миколай-Герголюб БАРЕТОВ си личи = Ментарджия, Далавераджия, не е читав тоя с неговата непризната измислена като за баш-будали „академия“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина