БългарияНовини

Искат по-сериозни присъди за насилниците на животни

„Знаем за най-малко още двама насилници на животни като Захари Шулев, който посегна на Мечо. Те зоват за зверства над животни в социалните мрежи, стрелят по тях с арбалети, разчекват ги и им правят „кастрации без упойки“, но започнаха да трият публикациите си след случая с Мечо. Такива като Шулев ще излязат до месеца – два на свобода и никой не е застрахован – може да посегнат на дете, възрастен или всеки беззащитен, защото те нямат душа“.

Това каза за Dir.bg фитнес моделът Лилия Неделчева, която е един от организаторите на Националните протести, които в неделя ще се проведат в няколко града в страната.

В края на ноември обществото бе скандализирано от брутално насилие над кучето Мечо. Обвинен е 37-годишният Захари Шулев, който твърди, че съжалява за извършеното. В Националния протест „Справедливост за Мечо“ ще се включат и хора от Враца, Бургас, Стара Загора, Монтана, Пловдив. Протестът в София ще се проведе в понеделник.

Заедно с Лилия, Антония Николова, Любомира Бъчварова и Мария Борисова призовават хората, които имат сърца за животните, да се включат в протестите, които настояват за по-тежки присъди за подобни зверства. Началото на шествието във Варна е в 16 часа на площад „Независимост“ пред Съдебната палата в морската столица.

„Събрани са над 10 000 подписа, които ще внесем съда. Целта ни е магистратите да обърнат внимание на общественото недоволство срещу действията на Захари Шулев. Ще пуснем и молби до Главния прокурор и Министъра на Вътрешните работи“, казва още Лилия Неделчева.

Тя и съмишлениците ѝ са готови да подадат сигнал и срещу други двама мъже, снимали поредица издевателства над животни и пускащи обяви за насилие и гонки на четириноги в други градове в страната.

Снимка: Lemonade Create, Animal Rescue Sofia

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Няма помияр , който да не се стрелка към невинните колоездачи, и какво да правят клетниците, да се оставят да бъдат изядени от кретенските помии ли ??!!

    1. Единственият помияр в случая сте вие и единствената кретения е вашият безмозъчен коментар. България далеч не е единствената държава в света с бездомни животни по градовете. Когато животните се третират добре, в резултат те самите се държат добре. Това не е мнение, това е научно доказан факт. Помияри като вас трябва да се превъзпитават чрез психо терапия, но за жалост няма легална рамка, която да ви подсигури такава помощ… а очевидно имате крещяща нужда от такава.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина