АктуалноГрадътЗабавлениеИзбор на редактораКварталиНовиниТуризъмФоторепортаж

Сняг през юни в Стария Пловдив

Коледното настроение започва, когато кино индустрията определя сезоните

На Коледа през юни стават свидетели туристическите групи в Стария град на Пловдив от няколко дни. Калдъръмът на сокаците около емблематичната Хисар капия е напръскан със снежец. По дуварите са подпрени сергиите на празничен базар. Има и огромна елха.

Коледното настроение започва, когато кино индустрията определя сезоните„, шеговито коментира Александър Мердеросов – съдържател на кафене в архитектурно-историческия резерват и е прав.

Екипът на „Bulgarian Uniffied Production Organization“ е получил разрешение за снимки от Община Пловдив. Компанията на Филип Рот и Тодор Чапкънов работи по романтичен филм за канала канал Hallmark с работно заглавие „Коледният пазар“, разбра Под тепето.

Строежът на декорите и подготовката за заснемане на кадрите в Стария Пловдив започна през уикенда. В рамките на два дни от кино екипа украсяваха елха и поставяха коледни щандове пред къща „Георгиади“.

Галерия и видео: Facebook/ Пловдивски фотографии/ Andriana Pramatarova

Кинаджиите ще работят на терен до 16 юни, включително. През това време гражданите и гостите на града могат да се насладят на работата им.

Чуждестранните туристи приемат случващото се с любопитство и се забавляват, разказват гидовете на Free Plovdiv Tour.

Снимка: Free Plovdiv Tour

Снимачният екип няма да затваря улиците, освен в моментите на запис.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Такава мизерия е станала с тоя хартиен “сняг”, че не знам как ще го изчистят! Дано се постараят, както са се постарали и с изграждането на декорите. Иначе ще трябва да газим “киша” до другата година!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина