АктуалноГласовеЗабравеният градИзбор на редактораМоите отговориНовиниРазследване

Родители сигнализирали за състоянието на новата ДГ Каменица общината още в понеделник

Нямат отговор до момента. Състоянието на все още неотворилата врати забавачка е меко казано скандално след усвоени близо 4,2 млн. лв.

Родители на деца от детска градина „Каменица“ споделиха пред репортер на Под тепето, че са сигнализирали Община Пловдив за опасното състояние на новата сграда, в която трябва да бъдат преместени шестте групи още в понеделник. За това как строителите са си „оставили ръцете“ в забавачката и тя е твърде далеч всички съвременни изисквания за обучение и безопасни игри за деца ви разказахме в репортажа Потрес: Течове, мухъл и дрънчащи парапети в новата сграда на ДГ ”Каменица“ – ВИДЕО.

Проучването ни показа, че бивш общински съветник от Кауза България в миналия мандат на местния парламент – арх. Цветелин Цоневски е проектант на потресаващата към днешна дата чисто нова детска градина в центъра на града.

Състоянието на все още неотворилата врати забавачка е меко казано скандално, след усвоени близо 4,2 млн. лв. за въпросната общинска инвестиция.

Към момента на проектирането на детското заведение арх. Цоневски и колегите му от ПП „Кауза България“ бяха сред най-верните партньори в управлението на екскмета Здравко Димитров. Лидерът на формацията Теорги Титюков, в ролята му на зам.-кмет, бе възложител на редица инфраструктурни проекти, неотговарящи на ресора му. Днес той е общински съветник от новата градска коалиция, формирана по интереси – „Съединени за Пловдив“, а Цоневски продължава да упражнява професията си извън местния парламент.

Изпълнител на проекта за ДГ „Каменица“ във вида в който я показахме – с течове, мухъл, дупки и разклатени обезопасителни парапети е компанията „Ринг-П“ с управител Крум Бурджиев, а баща му Тодор е едноличен собственик на капитала, свързан с още 29 фирми.

Припомняме, че първата копка на обекта бе направена церемониално и някак тържествено от бившия кмет Здравко Димитров и заместника му Пламен Райчев – Стартира изграждането на новата детска градина „Каменица“.

Ще ви припомним още какво каза Зико на въпросното събитие:

Използваме положителните температури и хубавото време и скоростно наваксаме със строежа на детската градина. Имаме гаранция от строителите, че ще бъде завършена в срок и ще получим ново детско заведение, отговарящо на всички европейски норми“, посочи кметът.

Здравко Димитров подчерта, че районът има нужда от по-голяма детска градина, тъй като е гъсто населен. Той съобщи, че в скоро време ще започне строителството на още една детска градина в кв. „Съдийски“, работи се и по заданието на нова детска ясла до строящата се в момента детска градина на бул. „Александър Стамболийски“.

В рамките на управленския мандат ще бъде изпълнен планът за нови детски градини“, допълни кметът.

На пресконференция по представяне на проекта ресорният зам.-кмет по строителство в миналия мандат зави, че „проектът има значителен принос към подобряването на условията за предоставяне на грижи в ранна детска възраст, както и на образователни услуги в град Пловдив. Капацитетът на образователната инфраструктура в града ще бъде оптимизиран, включително чрез изграждането на нова детска градина. Цялостното обновяване на обектите ще доведе до по-качествена среда за образование и повече възможности за спорт на децата. Внедряването на мерки за енергийна ефективност ще отговори на потребността от намаляване разходите на енергия и ресурси – в съответствие с приоритетите за опазване на околната среда и добро финансово управление на публичните институции.

Под тепето ще потърси всички гледни точки за това обидно за Пловдив и децата на града реализиране на така важен проект за стотици малчугани, които ще битуват в мухъл, влага и опасна инфраструктура, ако не бъде извършен ремонт на чисто новите помещения.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

12 коментари

  1. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

  2. Оставка на най крадливата гербаджийска сган, арх няма вина , че на строителя са дали малко пари , а останалите са в касата на тиквата !

  3. Каратиста само скатава и нищо не прави, тепето затворено с ограда, реката уж почнаха да я чистят, нищо не са изчистили, града блокиран и мръсен, потрес

  4. Лидерът на формацията ПП Кауза за Пловдив е все още в общинският съвет и плете нови далавери! Крайно време е да се сигнализира прокуратурата и да бъде подведен под съдебна отговорност за всички поразии, които е причинил на пловдивчани!

      1. Да така е,малко са вече пловдивчани. Всичко се прави проформа. Таблата на транспорта не работят, автобусите-пета употреба без климатици. Лъгаха, оправдаха се по тv.че правели профилактика. Факт е че не се променя нищо. Ало кой ни управлява? Ние ви плащаме и то в пъти повече. Пловдив събуди се!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина