АктуалноГласовеГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Река потече в Стария град

Пети ден живущи в резервата и собственици на бизнес там чакат институциите да реагират

Старият град се сдоби с още една атракция. Река потече по калдъръма на улица „Константин Стоилов” в архитектурния резерват. Изворът е на метри от входа на къщата на ОИ Старинен Пловдив. Поточето върви няколко метра, за да се влее в отводнителна шахта, като по пътя си отнася пясъка между камъните от калдъръма.

Вече пети ден живущите в района и собствениците на бизнес там чакат някоя институция да реагира и да отстрани аварията. Но нищо не се случва, въпреки подадените сигнали. Освен загубата на питейна вода, хората се притесняват, че ако проблемът не бъде решен, калдъръма по улицата ще бъде разместен и отново ще се нуждае от пренареждане.

„Пет дни ситуацията е такава. Никой нищо не прави по въпроса, въпреки сигналите ни. Затова се обърнахме към вас”, обясниха читатели на Под тепето.

Все още незагубили чувството си за хумор, те се шегуват със ситуацията:

„Ще сложим една табела „Изворът на белоногата”. Да идват хората тук, да се снимат, да топнат крачета. Имаме още една атракция в Старинен Пловдив- бистра лековита вода, директно от извора. Помага при всякакви болежки. Каним ВиК и общината да дойде да си пийнат, пък да се излекуват от това пусто  хроничното бездействие, от което страдат. Освен това изворът разхлажда в августовската жега. И не на последно място- осигурява прясна вода за котките от Стария град, нищо че събира рояци оси”, пишат в сигнала до медията читателите ни.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. :…Едни двама-трима индиви“ току „бълват злоба“ и критики, което не може да продължава.

    „Модерация“ =ЦЕНЗУРА= да се въведе и в ПОД ТЕлЕТО както в МАРИЦА да не би от БудниМайни да се промъкнат критични Полит-НЕ-Коректни забележки

    1. (Отделно нека отбележим очевидното от фотосите: колко кьопаво са наслагани настилките. То даже повече от ПАВАЖА реден „на ветрило“ от умели ръце / концентрично, калдаръмът си иска специфичен МАЙСТОРЛЪК, който понякога храничи с …поезия, особено след столетие-три, излъскан от чехлите на калдаръм-коконите).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина