АктуалноГрадътНовиниПод лупа

Махнаха черните чадъри от Главната, след публикация на Под тепето

При проверка на служители от Пловдивския общински инспекторат /ПОИ/на място – на ул. „Райко Даскалов“ №8, в събота сутрин, не са установени нарушения на общинските наредби. Това разбра репортерът ни след разговор с директора на ПОИ Асен Стефанов. От разговорът ни с него стана, ясно, че собствениците на заведението, което разполага маси за открито сервиране на Малката главна, пред Търговски център „Хали“ имат изрядна документация.

Въпросителни около нови маси за сервиране пред Централни хали

Касае се за сладкарница, обектът има одобрена схема и разрешително за разполагане на маси, както и удостоверение за категоризация. Не отговаряха на изискванията по наредбите на общината единствено цвета на слънцезащитните съоръжения. При проверката обаче чадъри не е имало. Явно са били премахнати от собствениците още в петък, след публикацията ви„, съобщи Асен Стефанов.

Директорът на инспектората коментира, че има много такива случаи в централната градска част и Капана. Съдържателите на съответните заведения са предупредени с констативни протоколи. Предписано им е да ги заменят с такива, чиито цветове отговарят на наредбата.

По думите му, инспекторатът няма правомощия да премахва елементите, които не отговарят на изискванията. Това било работа на собствениците на обектите и на администрацията, ако те откажат.

При констатирани нарушения служителите на ПОИ изпращали информацията с протоколите и предписанията на съответната администрация.

Директорът на ПОИ Асен Стефанов поясни още, че дали има глоби или няма, също е ангажимент на администрацията /в случая за ЦГЧ и Капана това е Голяма община/.

Те разполагат със служители, каквито има и в инспектората. Санкциите са преценка на администрацията. В много случаи се образува преписка, която се изпраща към НАП и ако има санкция те вече се изпращат към нас“, уточни процедурата при наказуеми нарушения Стефанов.

Този конкретен случай за мен е решен, категоричен е той.

Шефът на ПОИ добави, че към момента на проверката в събота сутринта чадърите вече ги е нямало и собствениците сами са взели мерки по казуса.Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина