АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив тази седмица (26-29.11)

Тази седмица ще слушаме джаз, ще танцуваме суинг, ще четем за познатия непознат Пловдив

Снимка: dari_kudelina

26 ноември

No Sense Cocktail Night

Понеделник е спряган за най-лошия ден от седмицата, затова No Sense решиха да го направят поне три идеи по-хубав от обикновено! Всеки понеделник ще можете да се наслаждавате на различни коктейли представени от техните бармани!

No Sense
20 часа

Представяне на книгата „Сюжети за вятър“ на Славка Зашева

„Сюжети за вятър“ дава право на читателя сам да си сглоби сюжет. В отделните раздели са заложени предложения за избор на различните елементи на сюжетната линия. Всеки е свободен сам да избира набора от събития, всяко от които е резултат от предишното и причина за следващото. Основното в тази книга е свободата, затова вятърът е почти във всяко стихотворение. Свободен избор. Свобода на движението. Лекота. Затова има и бели страници, за паузи, за вдишвания, за оставане насаме със себе си. Затова всичко излишно е сведено до минимум – да не тежи полетът, да е лек. Пренебрегнати са цветове, форми, орнаменти – читателят е оставен единствено на усета си за тях…

Славка Зашева е родена в Пловдив. Живее и работи в Стамболийски. Има публикации в печатни и електронни медии, сред които електронното списание „Литературен свят”, в-к „АзБуки”, в-к „Литературен глас“. Нейни творби са номинирани и влизат в сборниците на Националния конкурс за учители творци през 2013 г., 2015 г. и 2017 г. Славка Зашева присъства като автор и в Алманах от конкурса „13 черни котки“ – 2018г. на „Български издател“. Автор е на стихосбирката „Родена от пръст и жарава” (2014). Член на Дружеството на писателите – Пловдив.

Книгата представя Елена Диварова.

Културен център „Тракарт“
18 часа

27 ноември

Винено посрещане на дебютния сборник с разкази от Теодор Вергов

Богата палитра от винени вкусове ще катализира приятното настроение на 27-и ноември в клуб Vintage House, за да посрещнем дебютния сборник с разкази на Теодор Вергов – „Жена от кал“.
За по-възбуденото протичане на разговора разчитаме на червено, относително гъсто и с по-висок градус вино, изстудено бяло, чувствителни приятели и не на последно място – на старата максима, че поне един ден от седмицата човек трябва да бъде истински – останалите спокойно може да прекара във възстановяване на репутацията си.

Vintage House
19.30 часа

„Татко, обичай ме“ и Книжарница „Надежда” – крилете на мисията

Популярният писател и драматург Александър Урумов ще представи своята книга „Татко, обичай ме”.

Александър Урумов е роден през 1969 година и е завършил Българска филология в Софийския университет „Климент Охридски”. Автор е книгите „Али Безсмъртния”, „Исус Христос – власт и политика”, „Малкото име на дните”, „Тиква! Ботаника на чувствата”, „Приказки в края на времето”.

Негови са обичаните пиеси „Лалугер“, „Тиква!“, „Пилето, което казва Ку“, „Да убиеш великан“, „Айфеловата кула“ и др.

Авторът изповядва изконните християнски ценности и има ярки личностни позиции по важни за обществото ни проблеми. И не пропуска възможност да ги заяви на висок глас.
Александър Урумов ще представи най-новата си книга „Татко, обичай ме“ в подкрепа на книжарница „Надежда” и на нейната мисия да е извор на подкрепа за млади хора в неравностойно положение.

50% от всяка продадена книга тази вечер ще бъде дарение за мисията на книжарница „Надежда“ и младежите, на които тя помага!

Регионален исторически музей
18.30 часа

28 ноември

Imagine Live

Imagine е да видиш картини и да имаш усещания, до които не можеш да достигнеш чрез петте си физически сетива. Това е шесто чувство, което те свързва с магическата сила на вселената и ти дава достъп до нейната безкрайна информация. Така групата, използвайки силата на въображението и стремежа си към откриване на нови светове, създава своята музика. В песните на Imagine може да се открие влиянието на музикални жанрове като соул, блус, реге, алтърнатив, трип-хоп… но бандата по-скоро се наслаждава на свободата да твори без стилови ограничения и зависимости. Комбинацията от глас, китара, бас и кахон създава специфично звучение, изпълнено с дълбочина и чистота.

Bee Bop Cafe
21.30 часа
Вход: 8 лв.

Още събития ще намерите в Lost in Plovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина